Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/panna-cotta-med-kirsebaer/

Panna Cotta med kirsebær

Panna cotta med kirsebær er en fantastisk juledessert – den smager fantastisk, skal tilberedes i forvejen og så er den tilmed super nem at lave.

Sidste år var der et par ønsker om forslag til en lækker juledessert til de, der ikke er så begejstret for risalamande og her er Panna cotta med kirsebær et perfekt bud på en god dessert selveste juleaften.

Herhjemme er vi mægtig begejstret for risalamande, og den vil vi nødigt undvære – men så nyder vi i stedet denne dessert til en julefrokost eller i juledagene efter en skøn middag.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce

PT6H

Panna Cotta med kirsebær

4 pers.     6 timer
4 pers.
Ingredienser
  • Panna Cotta
  • 5 dl Piskefløde
  • 40 g sukker
  • 1 vaniljestang eller 1 knivspids vaniljepulver
  • 2 1/2 blad husblas
  • skallen fra en halv øko citron
  • Kirsebær
  • 2 dl. færdig kirsebærsauce
  • 1/2 blad husblas
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Læg husblas et af gangen i en lille skål med koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og vend dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, piskefløde og citronskal i en gryde og varm op under omrøring til kogepunktet.

Tag gryden af varmen og kram vandet fra husblas. Rør husblas ud i vaniljefløden, til den er helt opløst. Hæld vaniljefløden gennem en finmasket sigte i silikoneforme eller i glas og stil på køl i mindst 3 timer (eller til dagen efter) først derefter kan kirsebær kommes på.

Kirsebær
Kom et blad husblas i en skål med koldt vand.

Varm kirsebærsaucen igennem til kogepunktet og vrid derefter husblas for vand og rør det i den varme kirsebærsauce. Lad det køle af til stuetemperatur og fordel derefter et lille lag på hver pannacotta. Stil på køl og lad det stå på køl mindst 3 timer mere inden servering.

Tip Kom evt. en smuttet mandel i en af de julede panna cotta