Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ramsloegssnurre/ Boller Brød og Boller, Forår, Madbrød, Tilbehør Aftensmad

Ramsløgssnurrer

Smukke grønne ramsløgssnurrer – perfekte til madbrød, tilbehør til salater, aftensmad, supper og til madpakken.

Ramsløg har en mild lækker smag af hvidløg og en flot grøn farve. Ramsløg er helt perfekt til ramsløgspesto – find min opskrift her – og til at strimle og komme i salater og andet godt. Vi har plantet ramsløg i haven, samme sted som vi har rabarber og de to skønne forårslækkerier ser så pæne ud i bedet sammen på denne årstid.

Jeg har også testet den skønne ramsløgspesto i mine hvidløgsflutes og det kan virkelig varmt anbefales. Evt rørt med lidt smeltet smør og ekstra hvidløg – smager de fantastisk!

Resten af året – når det ikke er sæson for ramsløg – så kan man naturligvis bruge alm pesto eller grønkålspesto.

Ramsløgssnurrer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M14
Ingredienser
  • Pesto af ramsløg
  • 20 ramsløg, blade
  • 2 spsk pinjekerner
  • 40 g parmesan
  • 0,50 dl olivenolie
  • sort peber
  • Snurrer
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl ymer, eller lign.
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pesto
Lav først en ramsløgspesto. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør til pestoen har en god konsistens. Smag til.

Dejen
Lun mælken til den er omkring 30 grader varm.

Rør gær ud i en skål med mælk

Tilsæt ymer, olie, honning, grahamsmel, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.

Lad den hæve i en skål med et klæde over, på køkkenbordet i cirka 2 timer.

Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med ramsløgspesto og fold den ene halvdel over den anden. Skær strimler ud, som foldes sammen til en snurrer.

Lad ramsløgssnurrerne hæve i 30 minutter på to bageplader med bagepapir.

Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter.