Kvædemarmelade
Kvædemarmelade smager og dufter helt vidunderligt. Her har jeg lavet en dejlig aromatisk kvædemarmelade med vanilje og lidt citronskal, som er himmelsk på nybagte boller og på morgengrød. Sådan en lille skefuld på havregrøden eller risengrøden er et hit!
Den lille hårde gule frugt er dejlig at bruge i køkkenet. Når man plukker en skål kvæder og har stående på køkkenbordet, så spreder duften sig ud så snart de begynder at få stuetemperatur.
Prøv også: opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 glas
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kvædemarmelade
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 250 g kvæder, skåret i små tern
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 275 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl vand
Kom kvæde, sukker, vand og citronsaft i en gryde med en flækket vaniljestang og kog det op, læg låg på og lad det simre svagt i 30 minutter. Fjern vaniljestangen og blend eventuelt marmeladen let og smag til med fintrevet citronskal.
Kom på rengjorte og skoldede glas, gerne skyllet med lidt spiritus.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Kan man bruge pærer i stedet for kvæde ??
På forhånd tak
Hilsen Frederikke
Hej Frederikke
Ja, det kan du godt, men så vil jeg undlade vand – eller max bruge 1-2 spsk vand og måske lidt mindre sukker. Der skal nok også tilføjes lidt geleringsmiddel, men du må lige prøve dig frem. Jeg har på min liste at jeg skal finpudse min opskrift på pæremarmelade og få den udgivet når den er klar :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Endelig en opskrift på kvædemarmelade med små stykker kvæde i som jeg fik i min barndom hos min farmor.
Hej Katharina
Ja, det er simpelthen så lækkert, ik?
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har Japansk Kvæde, og har lige lavet en portion, efter din opskrift.
Jeg har pureret med stavblender!
Mit spørgsmål er, om det tykner, når det køler af?
Hej Kerstin
ja, det har det altid gjort når jeg har lavet det.
Lykkedes det?
Kh Ann-Christine
Det var stadig flydende og en lidt for sur smag af citron så jeg tog lige en extra position Kvæde og sukker og varme det op igen, så nu er det som marmelade og smager godt!