Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebleflaesk-sprod-stegt-flaesk-med-rustikke-aeblebade/

Æbleflæsk

I går serverede jeg for første gang æbleflæsk for Johan og Julie. Vi var alene hjemme og jeg ville finde på noget dejligt nemt som passede sig selv, men vi legede og hyggede med alt muligt andet end madlavning.

Selv om Julie havde sagt inden vi skulle spise, at hun ikke ville spise æbler til aftensmad, så blev retten taget godt imod.

Især den knasende stegte flæsk var et hit. Jeg laver æbleflæsk noget mere rustik end den traditionelle med mosede æbler, da jeg godt kan lidt at æblerne har bid og at man kan se at det er æbler.

PT60Mter

Æbleflæsk

4 pers.    60 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Drys flæsk med salt og peber på begge sider og kom dem på en rist, som sættes i ovnen med en bradepande under. Læg et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, så er den nemmere at gøre ren.

Sæt ovnen på 175 grader varmluft og bag i 1 time.

Efter en time tjekkes flæskeskiverne og der skrues evt op til 220 grader mens æblerne skæres i både, krydderurterne skylles og rugbrødet skæres i skiver.

Når flæskeskiverne er sprøde og lækre lægges de på et fedtsugende stykke papir og fedtet fra bradepanden hældes på en pande og varmes op til middelhøj varme.

Kom æblestykkerne på, vend dem uden at mose dem. De skal blot lige være let bløde og gennemvarme.

Kom æblerne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Server på et fad med det stegte flæsk, drys med persille og spis sammen med rugbrød smurt med lidt koldt smør.