Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aebleflaesk-sprod-stegt-flaesk-med-rustikke-aeblebade/

Æbleflæsk

Æbleflæsk er en herlig gammeldags ret. De salte stykker sprøde flæsk med de søde bagte æblebåde er virkelig et dejligt match.

Jeg laver æbleflæsk lidt mere rustik end den traditionelle med mosede æbler, da jeg godt kan lidt, at æblerne har bid og at man kan se at det er æbler.

PT60M

Æbleflæsk

Tid i alt60 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 10 skiver flæsk
  • 4 æble, i både
  • 1 håndfuld persille
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød
  • 4 tsk smør
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Drys flæsk med salt og peber på begge sider og kom dem på en rist, som sættes i ovnen med en bradepande under. Læg et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, så er den nemmere at gøre ren.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter.

Efter en time tjekkes flæskeskiverne og der skrues evt op til 220 grader mens æblerne skæres i både, krydderurterne skylles og rugbrødet skæres i skiver.

Når flæskeskiverne er sprøde og lækre lægges de på et fedtsugende stykke papir og fedtet fra bradepanden hældes på en pande og varmes op til middelhøj varme.

Kom æblestykkerne på, vend dem uden at mose dem. De skal blot lige være let bløde og gennemvarme.

Kom æblerne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Server på et fad med det stegte flæsk, drys med persille og spis sammen med rugbrød smurt med lidt koldt smør.