Ajvar – grøntsagsdip


Ajvar er en virkelig skøn grøntsagsdip som kan anvendes til både dressing i sandwich, dip til grøntsager og brød, som dressing til salater eller prøv at vend et par spsk. ajvar med lækre små kogte kartofler. Nøj, det smager godt!
Hovedingredienserne er aubergine og peberfrugter, foruden chili og hvidløg. Jeg kan rigtig godt lide at grille grøntsagerne til dippen, for det giver den der lækre dybe smag med et strejf af røgede grønt, som er pragtfuld. Hvis det øsregner eller er helt umuligt at komme til grillen, så kan ajvar dog sagtens tilberedes med grøntsager bagt i ovnen.
Prøv også: Min bedste opskrift på hummus >>
Ajvar - grøntsagsdip
- 2 rød peberfrugt, skåret i tern
- 1 aubergine, skåret i tern
- 0,50 rød chili
- 5 fed hvidløg
- 0,50 øko citron
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Vend peberfrugt, aubergine, chili og hvidløg med oliven olie, salt og peber og kom dem i en grillbakke. Grill grøntsagerne, til de er meget møre.
Sæt også citronen direkte på grillristen og på direkte varme, så den får flotte grillstriber.
Kom de møre grillede grøntsager – dog ikke citronen – i en blender og kør, til det er helt glat og cremet. Smag til med saften fra den grillede citron.
Chili er en smagssag, så juster endelig til efter dine smagsløg.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Jeg plejer også at komme hakkede valnødder i. Kan varmt anbefales 😊
Hvordan udtaler du Ajvar? Og hvorfor troede jeg det hed noget ala Mojo? KH Anne
Ajvar kommer fra Mellemøsten, Mojo er den sydamerikanske version. De har sikkert mange ligheder, både mht ingredienser og tilberedning.
Kan man lave den dagen før man skal spise den?
Ja, du kan også se holdbarheden øverst i opskriften – samme sted som tid, mængde mv
Kh Ann-Christine