Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ajvar-groentsagsdip/

Ajvar – grøntsagsdip

Ajvar er en virkelig skøn grøntsagsdip som kan anvendes til både dressing i sandwich, dip til grøntsager og brød, som dressing til salater eller prøv at vend et par spsk. ajvar med lækre små kogte kartofler. Nøj, det smager godt!

Hovedingredienserne er aubergine og peberfrugter, foruden chili og hvidløg. Jeg kan rigtig godt lide at grille grøntsagerne til dippen, for det giver den der lækre dybe smag med et strejf af røgede grønt, som er pragtfuld. Hvis det øsregner eller er helt umuligt at komme til grillen, så kan ajvar dog sagtens tilberedes med grøntsager bagt i ovnen.

Prøv også: Min bedste opskrift på hummus >>

PT45M

Ajvar - grøntsagsdip

Tid i alt45 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 aubergine, skåret i tern
  • 0,50 rød chili
  • 5 fed hvidløg
  • 0,50 øko citron
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Vend peberfrugt, aubergine, chili og hvidløg med oliven­ olie, salt og peber og kom dem i en grillbakke. Grill grøntsagerne, til de er meget møre.

Sæt også citronen direkte på grillristen og på direkte varme, så den får flotte grillstriber.

Kom de møre grillede grøntsager – dog ikke citronen – i en blender og kør, til det er helt glat og cremet. Smag til med saften fra den grillede citron.

Chili er en smagssag, så juster endelig til efter dine smagsløg.