Asiatiske kødboller med sticky sauce


Saftige asiatiske kødboller i sticky sauce og fyldt med skøn smag af ingefær, koriander og chili. De er simpelthen så lækre og smækfyldt med god smag.
Jeg bruger dem til mange skønne retter i det asiatiske køkken, server dem med ris, dampet grøntsager som fx broccoli. Lav en lækker asiatisk salat med de saftige kyllingeboller eller sæt dem på spyd og server i madpakken, til hapsemad med tomater, agurk og andet grønt og meget andet godt.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatiske kødboller med sticky sauce
- 400 g hakket kylling
- 2 forårsløg, fintsnittede
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 fed hvidløg, pressede
- 0,50 tsk rød chili, finthakket
- salt og friskkværnet peber
- Sticky sauce
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk soja
- 1 spsk brun farin
- 1 dl æblejuice
- 1 lime, saften herfra
- Derudover
- 25 g sesamfrø, ristede
- 1 forårsløg, finthakket til drys
Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, salt og peber – kom rød chili i efter smag og du kan også undlade det, hvis det bliver for stærkt.
Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde. Tjek om de er gennemstegte og sæt dem til side et øjeblik på en tallerken.
Sticky sauce
Kom alle ingredienserne til den sticky sauce på en ren pande og kog det op under omrøring. Det skal gerne koge en smule ind og tykne lidt.
Kom kyllingebollerne på panden og glaser dem i den lækre sauce. Skru ned til lav varme og lad dem simre let i saucen til den har sat sig om kyllingebollerne.
Anret og drys med ristede sesamfrø og finthakket forårsløg.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Mums. Ser lækre ud. Kan de fryses ?
Hej Gaby
Ja, det kan de godt, men jeg tror saucen vil ændre lidt konsistens, så måske skal de lige lunes godt igen på panden inden servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Hvad serverer man til disse lækre kødboller?
Hej Dorthe
Fx denne asiatiske salat, eller du kan servere dem som kødet til en af mine mange nudel- og asiatiske retter – det er SÅ lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
lækker opskrift MUMS! ;)
mange tak :)
Kh Ann-Christine