Bagt tomatsuppe


Bagt tomatsuppe giver en intens og vidunderligt god smag af fyldige solmodne tomater, som jeg krydrer med sommerens dejligste urter, et strejf af hvidløg og lidt citron til at balancere smagen.
Jeg kan i øjeblikket høste tomater i rigelige mængder i vores drivhus hver eneste dag og denne suppe er et hit, når man har store mængder tomater på lager.
Det er så lækkert og det er jo tilmed nemt, for grøntsagerne passer sig selv i ovnen og kræver ikke meget. Jeg serverer gerne med et godt brød til, – og er man i humør til lidt ekstra lækkert, så kan man gnide brødet med et hvidløgsfed, drysse lidt ost over og bage det i ovnen, til osten smelter og brødet dufter dejligt af hvidløgsbrød.
Prøv også: flere lækre suppe opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt tomatsuppe
- 1 kg tomater, skåret i halve
- 1 rød peberfrugt, i grove tern
- 2 løg, skåret i kvarte
- 4 fed hvidløg
- 0,50 tsk tørret rosmarin
- 0,50 tsk fennikelfrø
- 2 tsk tørret timian
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 øko citron, fintrevet skal og saft
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 4 skiver brød, ristet
Fordel tomater, peberfrugt, løg og hvidløg i et smurt ovnfast fad og dryp lidt olivenolie over. Drys med timian, rosmarin og fennikelfrø, samt salt og friskkværnet peber.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter.
Kom de bagte grøntsager i en blender sammen med grøntsagsboullion og blend til det er helt cremet. Smag til med fintrevet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber.
Server med basilikum og creme fraiche.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.