Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chewy-bailey-og-marcipan-konfekt/

Bailey og marcipan konfekt

En lille snebold med himmelsk smag. I denne lille konfektkugle jeg har lavet her, er der hakket julekarameller, marcipan æltet med Baileys, overtrukket med hvid Valhrona Chokolade og intet andet. Opbevares de i køleskab og serveres afkølet, så er karamellen crunchy – ved stuetemperatur bliver karamellen lidt blød af fugten fra marcipan og Baileys, så den bliver mere chewy og sej i det. Gode på hver deres måde.

Jeg har ikke skrevet mål og opskrift på, det er vist ikke nødvendigt, men spørg endelig. Jeg laver en lille portion, for vi får det ikke spist ellers (eller jeg i virkeligheden mener: jeg laver en lille portion, for ellers spiser vi bare det hele …)

P.S Det vigtigste er faktisk chokoladens temperatur. For at få sprød chokoladeovertræk, skal chokoladen først opvarmes til 50 grader, så køles ned til 29 grader under omrøring og derefter varmes forsigtigt op igen under omrøring til 31 grader, så er den klar til brug. 

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
8 kommentarer
 • beti skrev:
  17. december 2011 kl. 00:30

  I had to use google translate just to know what this was, it looks so delicious!

  • Ann-Christine skrev:
   17. december 2011 kl. 09:26

   Thanks Beti, and it really is delicious :)

 • 17. december 2011 kl. 08:46

  Mmm, det lyder skøøøønt :)

  • Ann-Christine skrev:
   17. december 2011 kl. 09:27

   Ja, ik´ Jeg kan kun anbefale at prøve det. Tjek evt linket til Carlas Cafe, hun ruller dem i kokos og uden karamel i. Det lyder også lækkert

 • MIE skrev:
  21. november 2013 kl. 13:06

  jeg vil meget gerne have opskriften :)

  • Ann-Christine skrev:
   21. november 2013 kl. 19:38

   Hej Mie,
   Det er efterhånden længesiden jeg har lavet dem, så kan ikke huske præcis. Men hvis du starter med karamellerne, og så hakker nogle af dem i små stykker som du blander med 100 g marcipan tilsat 3 cl bailey. Triller det til kugler og overtrækker det med hvid chokolade – Sig endelig bare til hvis der er nogle informationer du mangler yderligere :)

 • Anne-Mette Bjerre skrev:
  1. oktober 2015 kl. 18:59

  Hej Ann-Christine
  Jeg følger stadig med i din super flotte blog.
  Der er jo læææænge til jul men alligevel har jeg tænkt på hvordan man mon kan lave en tro kopi af Toms snebolde? Jeg tænker på det sprøde knasende lag..hvordan mon man kan lave det? Har du et godt forslag?

  Mvh Anne-Mette

  • Ann-Christine skrev:
   2. oktober 2015 kl. 20:59

   Hej Anne-Mette,
   Åhh altså det tænker jeg jo på hvert år til jul … ;) Det er ikke engang løgn, haha – måske jeg i år skal lave noget seriøst research og se om jeg kan få det til at lykkedes. Jeg skal ihvertfald nok tippe om det :)
   Kh Ann-Christine