Græskarkage
En lækker saftig krydret græskarkage hører sig næsten til her i oktobermåned, hvor butikkerne frister med de lækre hokkaido og halloween står for døren.
Denne græskarkage er virkelig nem at bage og kan glimrende holde sig til dagen efter, hvor den er skøn at have med til kollegaer eller arrangementer.
Man kan også bage den i en mindre form, end jeg har valgt og skære den lidt tykkere kage op til to lagkagebunde. Komme frostingen mellem kagestykkerne og servere den som en græskarlagkage – det vil også være virkelig lækkert.
Prøv også: Min opskrift på græskartærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarkage
- 175 g smør, stuetempereret
- 100 g sukker
- 75 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids salt
- 300 g hokkaido græskar, groftrevet
- Flødeostecreme og pynt
- 200 g naturel flødeost
- 3 spsk ahornsirup
- 1 øko appelsin, fintrevet skal
- 20 g valnødder, grofthakkede
- 10 g pistaciekerner, grofthakkede
- 20 g hasselnødder, grofthakkede
Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, krydderier og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og vend til sidst revet græskar i.
Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter til den er gennembagt.
Lad græskarkagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.
Flødeostcreme og pynt
Rør flødeost med ahornsirup og smag evt. til med lidt friskrevet appelsinskal. Smør kagen med flødeostcreme, når den er kølet helt af. Drys med fintrevet appelsinskal og nødder. Dryp en smule ahornsirup over inden servering.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej!
Ville jeg kunne bruge honning i stedet for sirup i frostingen?
Hej Melissa
Ja, det er blot et spørgsmål om smag. Jeg synes ahornsiruppen passer perfekt til den krydrede kage. Men honning vil også være godt, blot give en helt anden smag.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann_Christine
Skræller man hokaido græskaret
Mvh Anette Hansen
Ebeltoft
Hej Anette
Det plejer jeg ikke. Jeg skyller og skrubber det grundigt og skære det i tern. Hvis der er stykker hvor skrællen er meget grim/grov, så kan man lige skære den fra.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro,
Ville jeg kunne bage denne kage + dine græskarmuffins med græskar puré i stedet for groftrevet græskar?
I en dåse græskar puré er der 400 g. hvor meget ville der så skulle bruges?
Tak for altid lækre opskrifter :)
Hej Alberte
Jeg har ikke testet netop disse opskrifter med det, men det vil jeg fint tro du kan. Jeg ville nok bruge samme mængde eller måske omkring 50 g mindre græskarpuré end groftrevet græskar.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine