Halloween kage


Uhyggelig lækker halloween kage med chokoladekagebunde og en frisk luftig appelsinmousse i midten.
Den er lækker, saftig, smovset og kan jo som kage spises året rundt og pyntes på anden vis end i halloweenkostume – men den er så særligt fin og skæg at lave her til årets uhyggeligste sjove dag. Johan, Julie og jeg har haft en fest med at forme små græskar, spøgelser og pynte halloweenkagen.
Prøv også: Få alle mine lækre halloween opskrifter her >>
Halloween kage
- Lagkagebunde
- 5 æg
- 1 øko appelsin, fintrevet skal
- 1 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 150 g mørk chokolade
- 50 g mandelmel
- 100 g hvedemel
- 2 spsk kakao, usødet
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Appelsinmousse - orange
- 4 husblas, blade
- 2 æg
- 70 g sukker
- 3 øko appelsin, saft og 1 spsk. fintrevet skal
- 2 dl piskefløde
- farvepaste, orange
- Pynt
- 200 g flormelis
- 1 æggehvide, eller vand (til konsistensen er tyk og god)
- farvepaste, orange
- 150 g sort fondant, til kanten
- 150 g orange fondant, til græskar
- 75 g hvid fondant, til spøgelser
- 10 g grøn fondant, til græskarstilke
- 0,50 tsk rålakridspulver
- + evt halloweenfarvede pastiller eller slik
Lagkagebunde
Skil æggeblommer og æggehvide. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål og sæt dem derefter til side.
Æggeblommer, appelsinskal, vaniljekorn og sukker piskes til luftig æggesnaps i en anden ren skål. Smelt smør i en gryde, sluk for varmen og rør chokoladen i, tilsæt derefter til æggeblandingen sammen med mandelmel.
Bland mel, bagepulver, kakao og salt sammen i en ren skål og sigt det i skålen med æg.
Vend forsigtigt den stiftpisket æggehviden i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform – ca 24 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er gennembagt efter 30 minutter. Hvis den ikke er klar bages den længere tid og tjekkes løbende. Den må endelig ikke få for meget, men naturligvis heller ikke for lidt.
Lad kagen afkøle helt i springformen, inden kanten skæres fri, og den afkølede kage kan trykkes ud af formen. Del kagen i to lagkagebunde.
Orange appelsinmousse
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 15 min.
Skil æggeblommer og æggehvide. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål og sæt dem derefter til side.
I en ren skål piskes flødeskum.
I en tredje skål piskes æggeblomme, sukker og 1 spsk fintrevet appelsinskal til det er helt hvidt og luftig æggesnaps.
Vrid husblas for vand og smelt den bløde husblas i et vandbad. Tag af varmen og rør straks stuetempereret og 2 dl friskpresset appelsinsaft i husblassen, hvorefter det piskes grundigt i æggesnapsen. Vend derefter piskefløde i blandingen og tilsidst vendes æggehvider i.
Saml Halloween kagen
Del kagen i to bunde og kom den ene tilbage i springformen, som er beklædt med kageplast i siderne. Hæld den færdige appelsinmousse over lagkagebunden. Stil kagen på køl i 1 time og læg derefter forsigtigt den anden kagebund over.
Stil kagen på køl i 2 timer mere.
Pynt
Rør en meget tyk glasur af flormelis, orange farvepasta og æggehvide eller vand. Hæld dette over kagen.
Rul den sorte fondant ud til en lang strimmel der passer til kagens omkreds. Form små græskar af den orange fondant og stik en grøn fondant stilk i hver. De små spøgelser laves af hvid fondant, med øjne lavet af små kugler sort fondant – endelig bare brug fantasien og lad børnene hjælpe til.
Resterne af den sorte fondant er forsigtigt revet fra hinanden og dækker en del af toppen, hvor spøgelser og græskar er placeret.
Til sidst er drysset med en smule rålakridspulver og lidt halloweenfarvede pastiller.
Kagen rækker fint til 10 personer
Hvor ser den lækker ud?
Min søn ønsker sig en Smarties lagkage til sin fødselsdag. Tror du jeg kan lave moussen og bundene her og så smører smørcreme på toppen og siderne- og så sætte Smarties fast deri? Eller har du en bedre ide til en amatør??
Jeg tror næsten at jeg i stedet vil anbefale en kage ala talkage
som kunne smøres op med chokolade eller smørcreme og dækkes med smarties. Det kunne være fint og festligt
eller valnøddelagkage hvor valnødder erstattes af smarties og så smøres den op og dækkes af smarties.
Kh AC
Du skriver: Bland mel, bagepulver, kakao og……
Men du mangler kakao i ingredienslisten.
Er ved at bage så jeg prøver mig lige frem?
Glæder mig til at smage den.
Min søn og jeg er ved at bage den fine kage.
I opskriften er der ikke nævnt kakao, men i vejledning står, der at der skal tilsættes kakao.
Er det kakao pulver? Og hvor meget?
Kan vi evt tilsættes ekstra smeltet chokolade i stedet?
Mvh Rikke
Hej Rikke,
Så er der lige rettet lidt op på det – tak for at gøre mig opmærksom på det manglede.
Håber det blev godt og man vil sagtens kunne undlade det eller tilføje smeltet chokolade i stedet :)
Kh AC
Bruger du bare alm. Æg til denne? Hvad med samonella
Jeg bruger aldrig selv pasteuriserede æg, men altid friske økologiske danske æg.
Læs evt Fødevarestyrelsens anbefaling som skriver at det er meget sjældent der er salmonella i danske æg, uanset, så vil jeg anbefale at det er en vurdering man tager helt selv, udfra hvad man har det bedst med
Hej Ann-Christine
Allerførst tak for nogle fantastiske opskrifter? de bliver flittigt brugt herhjemme.
Kan denne kage laves dagen inden? Altså bunde og appelsinmousse. Og så vente med pynten til dagen efter?
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt du har glæde af mine opskrifter.
Du kan sagtens lave kagen dagen før og pynte den på dagen.
Kh AC
Hejsa, kan man godt bare klistre fondant direkte på fondant uden smørcreme?
På forhånd tak for svar og en skøn blog!!
Tak for mange dejlige opskrifter, mange af dem er i flittigt brug hos os. Igår/idag ville jeg så prøve denne halloweenkage. Det gik mildt sagt dårligt… for det første bliv moussen alt for tynd. Ved ikke om jeg havde fundet meget saftige appelsiner, men endte med en mousse som ver tynd som vælling. En del løb gennem kagen og ud af formen. Men, i løbet af natten satte den sig og fik blød men ok konsistens. Til gengæld smagte den helt afskyeligt bittert. Jeg havde gjort mig umage med ikke at få noget af det hvide med da jeg rev appelsinskallen, men skal fra tre appelsiner er nok for meget. Bruger du virkelig så meget?
Nu har jeg lavet en ny mousse med 1 dl appelsinsaft (fandt jeg i en anden opskrift fra det norske kokkelandslag -reste var stort set det samme). 1 dl er ca. 1/3 af det jeg havde i i går. Jwp kom slet ikke skal i. Smagen blev nu sød og mild, og konsistensen mere rigtig. Håber bare den når at sætte sig, så jeg kan få pyntet kagen før gæsterne kommer… pyh, lidt stress.
Tusind tak for din søde hilsen!
– og jeg er ked af at den appelsinmousse glippede. Jeg har lige været i arkiverne og kan se at før vi skrev opskrifterne om, så de også fungerede til appen, da havde jeg rigtig nok skrevet 1 spsk appelsinskal. Jeg får cirka 2 dl saft af 3 appelsiner, men du har helt ret i at det kan der være stor forskel på, så det er også lige opdateret.
Håber I havde en skøn og hyggelig halloween og at kagen blev redet.
Kh AC