Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/halloween-kage/

Halloween kage

Uhyggelig lækker halloween kage med lækre chokoladekagebunde og en frisk luftig appelsinmousse i midten.

Kagen er lækker, saftig, smovset og kan som kage spises året rundt og pyntes på anden vis end til halloween, men den er så særligt fin og skæg at lave her til årets uhyggeligste sjove dag.

Den lækre chokoladekage med den luftige og let friske mousse passer vidunderligt godt sammen og smager himmelsk!

Prøv også: Få alle mine lækre halloween opskrifter her >>

PT4H

Halloween kage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Antal1 kage
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 150 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 0,50 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 80 g hvedemel
  • 0,50 øko appelsin, fintrevet skal
  • 1 spsk kakao, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Appelsinmousse - orange
  • 4,50 ark husblas
  • 0,50 vaniljestang
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 0,50 øko appelsin, fintrevet skal
  • 3 dl piskefløde
  • farvepaste, orange
  • Pynt
  • 200 g sort fondant, til kanten
  • 200 g orange fondant, til græskar
  • 75 g hvid fondant, til spøgelser
  • 10 g grøn fondant, til græskarstilke
  • 0,50 tsk rålakridspulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet og rør chokoladen i.

Del æggene i to skåle med hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive og luftige med en håndmikser, til de danner toppen.

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Kom vanilje, sukker og æggeeblommer i en ren skål og pisk til en lys luftig æggesnaps. Pisk den lune smeltede chokolade og smør i blandingen.

Rør hvedemel, mandelmel, appelsinskal, kakao, bagepulver og salt sammen i en ren skål og rør det i dejen.

Fold nænsomt de luftigtpiskede æggehvider i dejen, uden at så luften ud af dem.

Fordel dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden og glat dejen ud med en palet.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 40 minutter. Mærk med et trægrillspyd i midten om kagen er gennembagt.

Afkøl kagen helt i springformen, inden den tages ud af formen. Del kagen på tværs, inden den skal samles.

Orange appelsinmousse
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 10 min.

Skil æggeblommer og æggehvide. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål og sæt dem derefter til side.

Pisk flødeskum i en ren skål.

Pisk æggeblomme, vaniljekorn, sukker og fintrevet appelsinskal i en tredje skål, til det er helt hvidt og luftig æggesnaps.

Vrid husblas for vand og smelt den bløde husblas i et vandbad ved lav varme. Tag af varmen og rør først en smule af den stuetempereret appelsinjuice i husblassen og derefter resten. Pisk det grundigt i æggesnapsen med en håndmikser. Vend piskefløde i blandingen og fold tilsidst æggehvider i. Pas på med ikke at slå luften ud af æggehviderne og moussen.

Saml Halloween kagen
Del kagen i to bunde og kom den ene tilbage i springformen. Beklæd siderne af springformen med kageplast. Hæld den færdige appelsinmousse over lagkagebunden. Stil kagen på køl i 2 timer og læg derefter forsigtigt den anden kagebund over.

Stil kagen på køl i 4 timer mere.

Pynt
Rul en cirkel ud i orange cirkel fondant, svarende til kagens diameter og læg den på kagen.

Rul den sorte fondant ud til en lang strimmel, der passer til kagens omkreds og saml den omkring kagen. Riv også en smule sort fondant og læg den på i siden, så den danner en revet flage mod den orange bund.

Form små græskar af den orange fondant og stik en grøn fondant stilk i hver. Lav små spøgelser af hvid fondant, med små sorte øje fra den sorte fondant.

Drys med en smule rålakridspulver og sæt fondant græskar og spøgelser på.

Kagen rækker fint til 10 personer