Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/halloween-kage/

Halloween kage

Uhyggelig lækker halloween kage med chokoladekagebunde og en frisk luftig appelsinmousse i midten.

Den er lækker, saftig, smovset og kan jo som kage spises året rundt og pyntes på anden vis end i halloweenkostume – men den er så særligt fin og skæg at lave her til årets uhyggeligste sjove dag. Johan, Julie og jeg har haft en fest med at forme små græskar, spøgelser og pynte halloweenkagen.

Prøv også: Få alle mine lækre halloween opskrifter her >>

PT4H

Halloween kage

1 kage    4 timer
1 kage
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 5 æg
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal
  • 1 vaniljestang, eller 1/2 tsk vaniljepulver
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g mandelmel
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Appelsinmousse - orange
  • 4 husblas, blade
  • 2 æg
  • 70 g sukker
  • 3 øko appelsiner, saft og fintrevet skal
  • 2 dl piskefløde
  • farvepaste, orange
  • Pynt
  • 200 g flormelis
  • 1 æggehvide, eller vand (til konsistensen er tyk og god)
  • farvepaste, orange
  • 150 g sort fondant, til kanten
  • 150 g orange fondant, til græskar
  • 75 g hvid fondant, til spøgelser
  • 10 g grøn fondant, til græskarstilke
  • 1/2 tsk rålakridspulver
  • + evt halloweenfarvede pastiller eller slik
Udskriv opskrift
4 timer
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
Skil æggeblommer og æggehvide. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål og sæt dem derefter til side.

Æggeblommer, appelsinskal, vaniljekorn og sukker piskes til luftig æggesnaps i en anden ren skål. Smelt smør i en gryde, sluk for varmen og rør chokoladen i, tilsæt derefter til æggeblandingen sammen med mandelmel.

Bland mel, bagepulver, kakao og salt sammen i en ren skål og sigt det i skålen med æg.

Vend forsigtigt den stiftpisket æggehviden i dejen.

Fordel dejen i en smurt springform – ca 24 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er gennembagt efter 30 minutter. Hvis den ikke er klar bages den længere tid og tjekkes løbende. Den må endelig ikke få for meget, men naturligvis heller ikke for lidt.

Lad kagen afkøle helt i springformen, inden kanten skæres fri, og den afkølede kage kan trykkes ud af formen. Del kagen i to lagkagebunde.

Orange appelsinmousse
Udblød husblas i en skål med koldt vand i 15 min.

Skil æggeblommer og æggehvide. Pisk æggehviderne helt stive i en ren skål og sæt dem derefter til side.

I en ren skål piskes flødeskum.

I en tredje skål piskes æggeblomme, sukker og fintrevet appelsinskal til det er helt hvidt og luftig æggesnaps.

Vrid husblas for vand og smelt den bløde husblas i et vandbad. Tag af varmen og rør straks stuetempereret og friskpresset appelsinsaft i husblassen, hvorefter det piskes grundigt i æggesnapsen. Vend derefter piskefløde i blandingen og tilsidst vendes æggehvider i.

Saml Halloween kagen
Del kagen i to bunde og kom den ene tilbage i springformen, som er beklædt med kageplast i siderne. Hæld den færdige appelsinmousse over lagkagebunden. Stil kagen på køl i 1 time og læg derefter forsigtigt den anden kagebund over.

Stil kagen på køl i 2 timer mere.

Pynt
Rør en meget tyk glasur af flormelis, orange farvepasta og æggehvide eller vand. Hæld dette over kagen.

Rul den sorte fondant ud til en lang strimmel der passer til kagens omkreds. Form små græskar af den orange fondant og stik en grøn fondant stilk i hver. De små spøgelser laves af hvid fondant, med øjne lavet af små kugler sort fondant – endelig bare brug fantasien og lad børnene hjælpe til.

Resterne af den sorte fondant er forsigtigt revet fra hinanden og dækker en del af toppen, hvor spøgelser og græskar er placeret.

Til sidst er drysset med en smule rålakridspulver og lidt halloweenfarvede pastiller.

Kagen rækker fint til 10 personer