Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-snickers/

Snickers

Hjemmelavede snickers er herlige til en god film fredag aften og kombinationen af den franske nougat, sammen med karamel, chokolade og peanuts er altså et himmelsk match.

Jeg laver en klassisk fransk nougat til bunden, blot uden nødder i nougaten. Det giver den perfekte seje  konsistens til de færdige chokoladebarer. Man kan koge en karamelcreme selv eller købe en færdiglavet. Karamellen må gerne være lidt tyk, så den hænger ved og ikke løber ud over kanterne på nougaten.

Prøv også: Opskrift på flødeboller >>

PT60M

Snickers

Tid i alt60 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 uge
Antal15 stk.
Ingredienser
  • Nougat
  • 275 g sukker
  • 150 g akaciehonning
  • 150 g vand
  • 125 g glukosesirup
  • 2 æggehvide
  • 3 spsk flormelis
  • 100 g saltede peanuts
  • 1 dl karamelcreme
  • 200 g mørk chokolade
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til sukkerlagen er 150 g varmt, mål efter med et termometer.

Pisk æggehviderne helt stive.

Hæld langsomt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Fortsæt med at piske til massen er lun og luftig.

Skrab massen ud på bagepapir og glat den ud til en tykkelse på omkring 8 millimeter. Tryk de saltede peanuts ned i nougaten, så overfladen er ujævn og lad det køle af.

Skær nougaten i 2×6 cm store stykker. Sæt dem på en rist. Kom en stribe tyk karamelcreme på hver og hæld tempereret chokolade over. Lad chokoladen sætte sig inden servering.