Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-snickers/

Hjemmelavede snickers

Hjemmelavede snickers – lidt sødt og godt til fredagshyggen.

Snickers er min yndlings tankstation-og-vi-er-på-farten-slik og det er altså sjovt at lave en opskrift på den slags selv.

Jeg kan simpelthen ikke stå for den lækre karamel i kombination med peanuts og chokolade. Det er en himmelsk mundfuld og jeg da jeg sidste jul lavede fransk nougat, fik jeg sådan lyst til på et tidspunkt at prøve at kombinere nougatmassen med peanuts og karamel og på den måde trylle en hjemmelavet version af snickers frem.

PT1H

Snickers

6 stk    1 time
6 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Pisk æggehvide og de 35 g sukker til en luftig marengs.

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op til det er præcist 150 g varmt – mål med et termometer.

Hæld langsomt den 150 g varme sukkerblanding i marengsen, mens der fortsat piskes til massen er lun og luftig.

Skrab massen ud på et stykke bagepapir, som er drykkes med flormelis. Rul ud eller tryk massen ud med en kagerulle og lad den lækre franske nougat køle lidt af.

Skær den fransk nougat ud i stykker. Jeg synes den er nemmest at skære ud i passende snickers stykker, når den er lun, men det er nok lidt forskelligt. Dyb bunden af den franske nougat i den temperede chokolade og stil den på bagepapir.

Smør med et meget gavmildt lag karamel. Jeg har brugt denne opskrift til karamel. Kom rigeligt af peanuts oven på og overtræk derefter med chokolade. Jeg overtrak med to lag – det kan anbefales … Ja – disse snickers kan i det hele taget anbefales ;)

Hvis der er fransk nougat i overskud – så smager det skønt, bare i sig selv.