Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-tomatsalsa-god-til-mexikansk-mad/

Hjemmelavet tomatsalsa – god til mexikansk mad

Nu er det på ingen måde tomatsæson, og jeg savner de søde solmodne tomater lige nu. I går spiste vi mexikansk. Jeg fik sådan lyst til det efter blogindlægget igår, hvor jeg bad om hjælp til at fremstille de perfekte tortilla´er. Jeg blev spurgt efter en opskrift på en god børnevenlig tomatsalsa. Vi variere den lidt fra gang til gang, alt efter hvilke krydderurter vi har. Men denne er den bedste og især Johan elsker tomatsalsaen her

PT10M

Tomatsalsa

1 portion    10 min.
1 portion
Ingredienser
  • 1 bakke perfekt modne cherry eller blommetomater (gerne ret søde tomater)
  • 1/2 – 1/4 fed hvidløg, meget finthakket.
  • 1/8 fint hakket rødløg
  • 1 spsk hakket frisk koriander (kan også bruge basilikum)
  • 1/2 tsk Maldon saltflager
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk citronsaft
  • lidt friskkværnet peber
Udskriv opskrift
10 min.
Fremgangsmåde

Skær tomaterne i kvarte. Bland alle råvarerne og krydderierne sammen. Gerne en time før det skal spises, så det kan stå og trække smag. Mos en gaffel ned i blandingen en gang eller to, ikke så hele salsaen bliver most, men så der frigives en masse saft og så det bliver mere som en salsa, end som en tomatsalat. Hvis børnene ikke er så meget til løg og hvidløg, vil jeg blot gnide skålen godt og grundigt med et halvt løg og efterfølgende et overskåret fed hvidløg. Det giver meget smag, men ikke på den samme heftige måde. Chili i salsaen er også et hit, men mest for de voksne …