Krydderfedt
Opskrift på krydderfedt med fedtegrever, som er en klassiker i det danske landkøkken og lækkert at have på køl til julens sildemadder, men også til andre lækre rugbrødsmadder.
Selv om jeg holder meget af alle verdens køkkener og at lave alverdens forskellige retter, så holder jeg også fast i de gamle danske traditioner og madkultur, det er der noget hyggeligt og jordnært ved og jeg synes ikke de retter skal gå i glemmebogen. Krydderfedt er ikke noget man frådser i året rundt, men ved juletid og til påskebordet, er det hyggeligt at lave sin egen fedt med grever. Man kan købe krydderfedt i supermarkedet, men jeg kan godt lide at være sikker på at det kommer fra en glad gris og krydderfedt i supermarkedet er ofte lavet med ristede løg i stedet for rigtige fedtegrever – men så kan man jo heldigvis lave sit eget.
Prøv også: opskrifter på lækre sildemadder >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 0.3 liter
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Krydderfedt
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 500 g spæk, uden svær
- 1 løg, i tern
- 1 æble, i tern
- 5 stængler frisk timian
- 3 spsk andefedt, eller olie
- 2 tsk salt
- 0,50 tsk friskkværnet peber
Skær spæk i små tern og kom fedtternene i en gryde og lad dem smelte langsomt under jævnlig omrøring ved lav varme (mit komfur står på 2,5-3 ud af 9). Det tager 2-3 timer at smelte. Tag greverne op af fedtet med en hulske, når de er smukt gyldenbrune og læg dem på en tallerken med fedtsugende papir.
Kom løg, æble, timian, salt og friskkværnet peber i fedtet og lad det trække smag i fedtet i 5 minutter under omrøring. Sigt krydderfedtet ned i rengjorte og skoldede glas og rør greverne i, eller drys dem på toppen. Læg låg på og sæt i køleskabet – eller i fryseren for længere holdbarhed.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.