Kvædemarmelade
Kvædemarmelade smager og dufter helt vidunderligt. Her har jeg lavet en dejlig aromatisk kvædemarmelade med vanilje og lidt citronskal, som er himmelsk på nybagte boller og på morgengrød. Sådan en lille skefuld på havregrøden eller risengrøden er et hit!
Den lille hårde gule frugt er dejlig at bruge i køkkenet. Når man plukker en skål kvæder og har stående på køkkenbordet, så spreder duften sig ud så snart de begynder at få stuetemperatur.
Prøv også: opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 glas
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kvædemarmelade
- 250 g kvæder, skåret i små tern
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 275 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl vand
Kom kvæde, sukker, vand og citronsaft i en gryde med en flækket vaniljestang og kog det op, læg låg på og lad det simre svagt i 30 minutter. Fjern vaniljestangen og blend eventuelt marmeladen let og smag til med fintrevet citronskal.
Kom på rengjorte og skoldede glas, gerne skyllet med lidt spiritus.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad












Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg har Japansk Kvæde, og har lige lavet en portion, efter din opskrift.
Jeg har pureret med stavblender!
Mit spørgsmål er, om det tykner, når det køler af?
Hej Kerstin
ja, det har det altid gjort når jeg har lavet det.
Lykkedes det?
Kh Ann-Christine
Det var stadig flydende og en lidt for sur smag af citron så jeg tog lige en extra position Kvæde og sukker og varme det op igen, så nu er det som marmelade og smager godt!
Hejsa. Hvad med kærnehuset, skal de ikke skæres fra?
Hej Luise
Jo, se nærmere under “Tip til opskriften” – som er lige under opskriften, hvis du scroller ned.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for alle de gode opskrifter du kommer med, bruger dem så ofte.
Jeg kan kun få fat i de små gule kvæder vil de også være ok at bruge?
Hej Jytte
Ja, det vil jeg da fint tro, det er ihverfald værd at prøve det af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine