Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/lavendelsirup/

Lavendelsirup

Lavendelsirup er lækkert på pandekager, grød og i cocktails, som bliver lækre af den krydrede og lidt parfumerede sirup.

Prøv også gerne at koge lidt timian, mynte eller lignende med, det giver en skøn smag og man kan sagtens dele opskriften lidt op til flere varianter, så der både tilberedes den rene lavendelsirup og nogle med blandede krydderurter.

Prøv også: flere opskrifter på hjemmelavet sirup her >>

PT45M

Lavendelsirup

5 dl    45 min.
5 dl
Ingredienser
  • 4 dl vand
  • 400 g sukker
  • 1 spsk glukosesirup
  • 1 dl lavendelblomster
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Kom vand, sukker, glukosesirup og lavendelblomster i en gryde, kog op og lad det simre uden låg i 30-40 minutter.

Hold godt øje med det undervejs og tag løbende en tsk. sirup op, som kan køle af på en tallerken, når den afkølede test har let tyknet konsistens, er siruppen færdig og klar til at blive siet og hældt på flaske eller glas.