Omelet med skinke og ost


Luftig fransk omelet med skinke og ost, det er en klassiker og det smager himmelsk.
Jeg kan virkelig godt lide omelet til morgenmad, og laver det relativt ofte da vi altid har æg på lager. Hvis man ikke lige ved hvad man skal finde på, så kan man altid lave en omelet, det er en god ret at have i sit repertoire.
Her kommer jeg den lækre ost og en god landskinke i, og ofte serverer jeg med en skive god surdejsbrød til eller ristet rugbrød, men man kan også snildt blot nyde retten som den er.
Prøv også: opskrift på lækre kærnemælksboller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Omelet med skinke og ost
- 3 æg
- 30 g comté
- 1 skive landskinke
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie
- 10 g smør
Sæt en sigte over en skål og slå æggene ud i sigten. Pisk æggene ned i sigten til al æggemassen er sigtet.
Pisk salt og friskkværnet peber i.
Varm en pande op med olie, kom smør på og lad det bruse af. Kom de sammenpiskede på den varme pande. Rør i æggemassen med en dejskraber i 15-20 sekunder. Kom revet ost og skinke, skåret i strimler på midten og fold derefter omeletten ind mod midten, mens den stadig er blød i midten. Lad omeletten hvile på den varme panden i 5-10 sekunder, før den vendes over på en tallerken.
Server på en tallerken med et drys fintklippet purløg og friskkværnet peber

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.