Fiskefiletter med hurtig hjemmelavet remoulade og fritter

Fiskefilet af rødspætter, ovnstegte fritter og remoulade, er det ikke bare den rareste børnefamilieklassiker? Herhjemme er den et stort hit, hver gang.

Jeg synes altid det er så spændende at høre om jeres varianter og forslag ændringer i opskrifter. Så jeg er spændt på, at høre om I laver remoulade selv og hvad I putter i den, den kan jo varieres i det uendelige og min version her – ja, det er vores remoulade på hurtige hverdage versionen, og så smager den altså virkelig skønt!

Opskrift på fiskefiletter med hjemmelavet remoulade og fritter – 4 personer

Fiskefiletter:

  • 4 store rødspættefiletter
  • 1/2 dl grahamsmel
  • 1/4 dl hvede mel
  • salt og peber
  • æggehvide
  • smør
Fritter
  • 800 gram kartofler
  • Olivenolie
  • salt

Remoulade

  • 2 dl fedtfattig græsk yoghurt 1 %
  • 2 spsk mayonaise
  • 1 groft revet æble
  • 1 groftrevet gulerod
  • 1/2 agurk
  • 1/2 dl eddike
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • gurkemeje
  • karry
  • spidskommen

Agurken skæres i tern a 1/2 cm størrelse. Eddike og sukker røres sammen og agurken kommes i. Lad det hvile i en times tid. Derefter rives æble og gulerod. Agurken vrides for eddikelage (eddikelages smides ud) og lægges på et skærebræt sammen med revet æble og revet gulerod. Det hele hakkes godt og grundigt, det er individuelt hvor grov remouladen ønskes. Kom det hele sammen med græsk yoghurt, mayonaise i en skål, rør rundt og smag til med krydderierne.

Kartoflerne renses og skæres i både og kommes i en pose med olivenolie og salt. Ryst posen godt sammen og hæld kartoflerne ud på en bradepande med bagepapir. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca 35-40 minutter eller til kartoflerne er perfekte. Vend dem løbende.

Fisken vendes først i æggehvide, derefter i melblanding og drysses med lidt salt og peber. Steges i smør og olivenolie på panden ved middelhøj varme til de er perfekte.

Vi spiste lidt tomater, bredbladet persille, samt citronbåde til.

Print Friendly
Relaterede indlæg:

12 kommentarer til Fiskefiletter med hurtig hjemmelavet remoulade og fritter

  1. Eva-Maria skriver:

    Fiskefiletter ER et hit.. Remouladen har jeg endnu ikke kastet mig ud i at lave selv, men fiskefiletterne er aldrig købt færdiglavet.

    God idé med lidt friske krydderurter på tomaterne – så slipper man for at lave den store salat.. :)

    • Ann-Christine skriver:

      Ja, og så var der grønt i remouladen + vi spiste grøntsagsstænger til eftermiddagsmad. Når vi spiser masser grønt om eftermiddagen, så er det ikke altid at aftensmaden er så grøn ;)

  2. Nadia skriver:

    Herhjemme har vi ingen børn, men det er stadig et hit :-)
    Vi snyder lidt med remouladen, da den jo ikke er helt hjemmelavet. Laver den ud af Picalilly fra Cervera, rapsolie, en god øko mayo, skyr, salt og peber. En opskrift jeg har fra Anne Larsen – hende der engang skyllede sit kød. Synes den er god, men skal da helt klart prøve din opskrift næste gang der står fiskefilet på menuen.
    Herhjemme har vi ingen børn, men det er stadig et hit :-)

    • Ann-Christine skriver:

      MMmm, Nadia det lyder som en rigtig god remoulade – og fiskefiletter er vist egentlig et hit for alle, både med og uden børn :) Kender ihvertfald ingen som ikke bryder sig om det

  3. Mette skriver:

    Mums – det ser dejligt ud. Nu bliver jeg sulten!!

    Remoulade hos os er baseret på hjemmelavet karrypickles, som enten kommer fra min Mor eller søde Lisbeth :-) En enkelt gang har jeg også selv kastet mig over projektet, men det bliver aldrig lige så godt som de meget erfarne damers.

    Men altså en helt almindelig jævnet karrypickles og i øvrigt en god måde at få brugt grøntsagsrester på.

    • Ann-Christine skriver:

      Det lyder rigtig dejligt og det er noget så hyggeligt at lave mad baseret på ingredienser som dem man holder af har tilberedt til en. Det er ægte madkærlighed :)

  4. Aase skriver:

    Vi laver ikke selv remoulade, men serverer ofte denne blanding til fisk:
    A38, remoulade (købt), 1 finthakket løg, 1-2 æbler i små tern, karry, citronsaft, et nip sukker + noget grønt (persille er vores favorit).

    • Ann-Christine skriver:

      Den blanding kan jeg lige forestille mig – jeg tror den smager fantastisk. Små æblestykker giver en dejlig sødme og syrlighed. Persille er også en af mine favoritter, men jeg må indrømme at jeg har mange krydderurtefavoritter

  5. Spisekammeret skriver:

    Nøj, din remoulade lyder god. Den vil jeg give mig i kast med næste gang vi laver fiskefiletter. Tusind tak for inspiration.
    m.v.h.
    Ulrik
    http://spisekammer.blogspot.com/

  6. Louise C skriver:

    Jeg er helt vild med din blog. Den rummer en masse lækre opskrifter og jeg tjekker den altid ud,når jeg selv laver madplan.
    I aften skal jeg have fiskefiletter og har overvejet at kaste mig ud i en hjemmelavet remoulade efter din opskrift, og jeg vil høre, om det er noget, der kan holde sig længe i køleskabet?
    Mvh. Louise :-)

    • Ann-Christine skriver:

      Hej Louise,
      Tusind tak, det er jeg rigtig, rigtig glad for at høre :)
      Den hjemmelavede remoulade kan holde sig omkring 3-4 dage vil jeg tro.
      Kh AC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>