Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/fiskefiletter-med-hurtig-hjemmelavet-remoulade-og-fritter/

Fiskefileter med hurtig hjemmelavet remoulade og fritter

Fiskefiletter af rødspætter, ovnstegte fritter og remoulade, er det ikke bare den rareste børnefamilieklassiker? Herhjemme er den et stort hit, hver gang.

Jeg synes altid det er så spændende at høre om jeres varianter og forslag ændringer i opskrifter. Så jeg er spændt på, at høre om I laver remoulade selv og hvad I putter i den, den kan jo varieres i det uendelige og min version her – ja, det er vores remoulade på hurtige hverdage versionen, og så smager den altså virkelig skønt til stegte fiskefiletter og ovnbagte kartoffelbåde

PT40min

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade og fritter

4 pers    40 min
4 pers
Ingredienser
  • Fiskefiletter
  • 4 store rødspættefiletter
  • 1/2 dl grahamsmel
  • 1/4 dl hvedemel
  • salt og peber
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk smør
  • Fritter
  • 800 gram kartofler
  • Olivenolie
  • salt
  • Remoulade
  • 2 dl fedtfattig græsk yoghurt 1 %
  • 2 spsk mayonaise
  • 1 groft revet æble
  • 1 groftrevet gulerod
  • 1/2 agurk
  • 1/2 dl eddike
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 knivspids karry
  • 1 knivspids spidskommen
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Agurken skæres i tern a 1/2 cm størrelse. Eddike og sukker røres sammen og agurken kommes i. Lad det hvile i en times tid. Derefter rives æble og gulerod. Agurken vrides for eddikelage (eddikelages smides ud) og lægges på et skærebræt sammen med revet æble og revet gulerod. Det hele hakkes godt og grundigt, det er individuelt hvor grov remouladen ønskes. Kom det hele sammen med græsk yoghurt, mayonaise i en skål, rør rundt og smag til med krydderierne.

Kartoflerne renses og skæres i både og kommes i en pose med olivenolie og salt. Ryst posen godt sammen og hæld kartoflerne ud på en bradepande med bagepapir. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca 35-40 minutter eller til kartoflerne er perfekte. Vend dem løbende.

Fisken vendes først i æggehvide, derefter i melblanding og drysses med lidt salt og peber. Steges i smør og olivenolie på panden ved middelhøj varme til de er perfekte.

Vi spiste lidt tomater, bredbladet persille, samt citronbåde til.