Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/fiskelasagne/

Grillet Fiskelasagne

Den her fiskelasagne er en skøn måde at få spist en masse god fisk – og mine børn er ret vild med retten også.

Opskriften er lavet i samarbejde med Pillivuit – og jeg har grillet min fiskelasagne, for at teste og vise at fadene fra Pillivuit sagtens holder til det. Som I ser i videoen længere nede, så sætter jeg fadet direkte på grillen ved inddirekte varme (dvs. kullene er fordelt kun i siderne af grillen i stedet for over det hele). Hvis man er lidt øm over sine Pillivuyt fade, så kan man pakke dem ind i staniol – men jeg oplever ikke det er nødvendigt ift en nemmere rengøring.

Man kan faktisk også fryse fx en lasagne i fadet, og så tage den direkte fra fryseren og sætte den på grill eller i ovnen. Pillivuyts produkter er simpelthen så holdbare og stærke, at de sagtens kan holde til det termochok ved høje temperatursvingninger. Sejt!

PT50M

Fiskelasagne

4 pers.     50 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Fisk
  • 500 g Torsk og laksefilet fx halvt af hver
  • 75 g rejer
  • Tomatsauce
  • olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk oregano, eller 1 tsk. tørret
  • salt og peber
  • Spinatfyld
  • 500 g spinat, frost
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • olivenolie
  • friskrevet muskatnød
  • salt og peber
  • Mornaysauce
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 125 g frisk mozzarella eller en anden god mild friskrevet ost
  • salt og peber og muskatnød
  • Derudover
  • 9 lasagneplader
  • 1/2 dl rasp
  • friskrevet parmesan
Udskriv opskrift
50 min.
Fremgangsmåde

Tomatsauce
Sauter løget i en sauterpande i olie, tilsæt hvidløg, tomat på dåse og lad simre til den bliver lækker og cremet. Tilsæt til sidst oregano og smag til med salt og peber.

Spinatfyld
Sauter løg på en pande med olivenolie til de er klare og bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt den frosne spinat og varm igennem til den er helt tøet op, hvis der er overskydende væde, så hældes det fra. Tilsæt nu basilikum, samt friskrevet muskatnød, salt, peber og til sidst fløde.

Mornaysauce
Smelt smørret og pisk mel i. Derefter pisket mælk i lidt efter lidt og saucen koges op under omrøring. Tilsæt ost og fortsæt med at piske til osten er smeltet. Smag til med muskatnød, salt og peber.

Saml fiskelasagnen
Smør et ildfast fad, læg mornaysauce, spinat, tomat, fisk, lasagneplader i lag. Afslut med bechamelsauce og drys evt. med lidt revet ost og en smule rasp.

Lasagnen bages i ovn eller på grill i 30 minutter ved 200 grader

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften >>