Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting


Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.
Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.
De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.
Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsmuffins
- 70 g smør
- 180 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 275 g gulerødder, groftrevede
- Frosting
- 200 g smør, stuetempereret
- 75 g flormelis
- 150 g hvid chokolade
- 200 g naturel flødeost
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i blandingen.
Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt derefter revet gulerod og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt hvid chokolade i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne, når de er kølet helt af.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej AC, har du et forslag til hvordan man kan gøre disse glutenfri?
Jeg skal bage til arbejdet og har 2 kollegaer der ikke tåler hvedemel.
Hilsner Mette
Hej Mette
jeg har ikke selv testet det, men en anden læser har lige skrevet til mig på en anden opskrift at hun blot bruger finax blanding + ekstra bagepulver, så måske du kan teste det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det vil jeg prøve tak :-)
Synes min creme virker meget tynd hva kan jeg putte i så den er tykkere ? Flormelis??
Hej Gitte
Hvilken flødeost har du brugt? – det skal være en rigtig flødeost og ikke et light produkt, da det kan gøre frostningen tynd, så jeg spekulere på om det kan være årsagen, for ellers bør den blive fin og tyk i konsistensen.
Jeg tør ikke sige om den kan reddes med flormelis, men det er da forsøget værd.
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan man udelade den hvide chokolade i frostingen? I så fald, hvad skal da ændres ift. de øvrige ingredienser (fx. skal der så mere af noget andet i?). Og kunne man putte lidt citron i?
Vh. Camilla
Hej Camilla
Du kan evt bruge denne opskrift jeg har på frostning i stedet: https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/ eller denne: https://www.valdemarsro.dk/paaskemuffins/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine