klassisk-pesto

Da jeg forleden opdaterede alle mine opskrifter, slog det mig, at jeg aldrig havde haft en helt traditionel pesto opskrift på bloggen. Den laver vi lige så ofte, omend den bliver varieret med indholdet alt efter hvad vi har på lager, er der ingen pinjekerner bruges mandler. Og basilikum udskiftes gerne med andre krydderurter. Da jeg så denne lille fine film, fik jeg dog lyst til at lave den helt klassiske pesto med basilikum, hvidløg, olivenolie, pinjekerner og parmesan. Det er smagen af sol, sommer og Italien i et lille glas!

classic pesto from tiger in a jar on Vimeo.

Hjemmelavet pesto smager fantastisk og jeg elsker at vende det i frisk pasta eller nye danske kartofler, smøre det på brød til sandwich, bruge det som dip, eller … mulighederne er mange. Oftest blender jeg det bare hurtigt, men med denne lille film minder mig om at nyde madlavningen med alle sanser.

Min opskrift på traditionel Pesto

  • 1 stor håndfuld basilikum (fx en hel potte), skyllet.
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 humpel parmesan, omkring 2×3 cm
  • 1 dl pinjekerner
  • salt

Hvidløgsfedene giver jeg et hurtigt opkog i en gryde med vand (et perfekt lille tip fra en læser her på bloggen) Det tager toppen af skarpheden, så den mere milde hvidløgsmag træder frem. Pinjekernerne rister jeg kort på en pande, så smager de en million gange bedre. Jeg bruger en del, da jeg synes det smager fantastisk. Det hele, (undtagen salt) hakkes så fint sammen eller man kan putte det i en minihakker eller blende det. Smag til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.