Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-sushi/ Aftensmad Asiatisk

Maki sushi med koldrøget laks

Hjemmelavet sushi er lækkert, velsmagende og hyggeligt at lave. Vi er meget begejstrede for sushi hjemme hos os og selv om jeg virkelig godt kan lide indimellem at forkæle os med en omgang lækker sushi fra de bedste steder i byen, så er det også sjovt at lave det selv.

I denne opskrift har jeg brugt koldrøget laks, flødeost og grøn salat – en måske lidt anderledes makirulle, men den er en fornøjelse at spise og så er fordelen at man kan købe ind til den alle steder. Man kan jo variere fyldet alt efter smag, præferencer, hvilken fisk der kan skaffes og hvor fancy det skal være – det er kun fantastien og smagsløgene der sætter grænsen her.

PT2HPT30M2

Hjemmelavet sushi med laks

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Antal2 pers.
Ingredienser
  • Ris til sushi
  • 250 g sushi ris
  • 1 tsk riseddike, eller æblecidereddike
  • 0,50 tsk sukker
  • 1 nip salt
  • Fyld
  • 5 noritang, ark
  • 100 g koldrøget laks
  • 125 g blandet salat
  • 100 g hvidløgsflødeost
  • 1 håndfulde purløg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Risene koges efter anvisning på pakken nogle timer før brug. Når risen er kogt og stadig lun, vendes den forsigtigt med sukker, salt og eddike.

Køl risen ned til den er stuetemperatur (ikke køleskabskold).

Læg et ark noritang på en bambusrulle og fordel en portion ris på, som trykkes lidt flad og jævn med fingerne. De 2 cm af tangen der vender ind mod dig selv og de 3 cm af tangen, der vender længst væk fra dig selv, skal være fri for ris og fyld.

Midt på risen lægges salat, laks, hvidløgsflødeost og purløg og derefter rulles sushirullen stramt sammen og skæres i passende stykker med en meget skarp kniv.

Serveres med wasabi, soya og syltede ingefær.