Svesker og abrikoser i Portvin
Svesker og abrikoser i portvin er en dejlig nem opskrift og en julet ret, som kan anvendes til rigtig meget skønt i juletiden.
Prøv at servere dem i en lille skål til selve julemiddagen, særligt hvis I får and eller gås med svesker eller abrikos. Sådan en lille sød krydret sag er dejlig til, på samme måde som mange servere ribsgele til julemaden.
Svesker og abrikos i portvin er også skøn i dessertkøkkenet og til konfekt. Man kan spise dem med en god vaniljeis, servere dem i en vidunderlig trifli, hakke dem fint og kom i marcipan eller anden konfekt eller man kan blende sveskerne og abrikoserne og servere dem som en krydret puré til ostebordet.
Prøv også: opskrift på kanelis >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Svesker og abrikoser i Portvin
- 150 g svesker
- 150 g tørrede abrikoser
- 1 øko appelsin, fintrevet skal og saft
- 2 spsk lys sirup
- 1 kanelstang
- 2 hele nelliker
- 1 dl portvin
Kom svesker, appelsinsaft, sirup, kanelstang og nelliker i en gryde. Kog langsomt op og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter.
Lag gryden af varmen og hæld svesker og væde i et skoldet rent glas. Hæld portvin over og lad det trække i minimum 1 dag.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.