Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/arancini-med-svampe-og-troeffelmayo/ Appetizer Festmad, Italiensk, Nytår, Snacks, Vegetar

Arancini med svampe og trøffelmayo

Sprøde og lækre arancini med svampe og trøffelmayo er lækkert til en snack, som appetizer eller som en del af et større tapasbord – eller anti pasti, nu hvor det jo er italiensk! De lækre risottokugler stammer fra Sicilien, hvor de sælges overalt, både på lækre restauranter og som en snack til at tage med på farten.

Her har jeg lavet en festlig og luksuriøs version med svampe og trøfler, perfekt til nytåret og andre festlige lejligheder.

Læs alle mine tips under opskriften til hvordan du kan forberede de lækre risottokugler i god tid, så er der ingen panik på, inden gæsterne kommer for de mangler blot at blive friteret og så er de klar til servering.

Prøv også: opskrift på arancini med citronmayo >>

Arancini med svampe og trøffelmayo
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT6HPT60M30

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad
Ingredienser
  • Risotto
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g risotto ris
  • 1 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g champignon
  • 1 spsk trøffelolie
  • 75 g parmesan
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • Arancini - Sprøde risottokugler
  • 800 g af den færdige og afkølede risotto
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg, sammenpiskede
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 150 g pankorasp
  • 1 liter fritureolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Trøffelmayonnaise
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 tsk dijon sennep
  • 20 g trøffeltapenade, trøffelpuré eller friskrevet trøffel
  • 0,50 tsk salt
  • 170 g solsikkeolie, koldpresset
  • 10 g trøffelolie
  • Til servering
  • 0,50 trøffel, i flager
Fremgangsmåde

Risotto

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld hvidvin i gryden og rør, til risene har ab­sorberet væden. Tilsæt mere grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til al væden er brugt, og risene er møre. Rist champignonerne på en meget varm pande med smør i 2 minutter og rør dem derefter i gryden med risotto. Rør friskrevet parmesan i, smag til med salt og friskkværnet peber og sæt risottoen på køl til næste dag.

Trøffelmayonnaise

Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves. Kom æggeblommer, citronsaft, dijonsennep, trøffelpuré, salt og friskkværnet peber i en skål og pisk det sammen i et minuts tid. Tilsæt trøffelolie og pisk den godt ind, pisk derefter solsikkeolie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når mayonnaisen har den rette konsistens. Opbevar trøffelmayo i køleskabet til den skal serveres.

Arancini – Sprøde risottokugler
Kom hvedemel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Vend citronskal, salt og friskkværnet peber i skålen med rasp.

Form risottoen til kugler, lidt mindre end en lille limefrugt og tryk dem godt sammen, så de er flotte og faste. Rul dem i først i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i raspblandingen.

Varm en stor gryde op med fritureolien til ca. 175 grader. Friter 5-6 arancinikugler ad gangen i 5-7 minutter til de er sprøde og gyldne. Læg dem på et stykke køkkenrulle og fortsæt med resten af arancinikuglerne til de alle er friterede.

Kom trøffelmayo i en sprøjtepose og klip et lille hul. Kom små klatter af trøffelmayonnaise på et fad eller tallerkener. Anret arancinikuglerne ovenpå, og kom en smule trøffelmayo på hver samt lidt flager af frisk trøffel. Server straks.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad