Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dukkah/ Dip, Pesto, Dressing og lign. Mellemøstens køkken, Tilbehør Aftensmad

Dukkah

Dukkah er en fantastisk og meget anvendelig krydderiblanding, som kan bruges til at drysse over en salat, over mellemøstlige retter eller som en skøn panering til ovnbagt eller grillet kylling.

Det er super nemt og lækkert at lave sin egen dukkah blanding, hvilket også har den ekstra bonus at man kan lave den præcis så grov eller fin i konsistensen som man ønsker eller variere med andre nødder, kerner og lidt mere/mindre krydderi, alt efter smag og behag.

Dukkah opbevares i en lufttætbeholder i køkkenskabet, hvor det fint kan holde sig i 1-2 måneder.

Prøv også: opskrift på lækker cremet hummus >>

PT10MPT10M1

Dukkah

Tid i alt10 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 måneder
Antal1 portion
Ingredienser
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hasselnødder
  • 30 g pinjekerner
  • 1,50 spsk stødt spidskommen
  • 1,50 spsk stødt koriander
  • 0,50 tsk chiliflager
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist alle ingredienserne på en tør pande under omrøring, til det dufter skønt, og nødderne tager en smule farve.

Kom det hele i en minihakker og hak, til det er en lækker grov krydderblanding.

Opskriften giver ca 150 g