Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grapecurd/

Grapecurd

Et lækkert alternativ til den klassiske curd er grapecurd, som også smager vidunderligt på bagværk, til scones, hjemmebagte boller, i lagkager og alt muligt andet dejligt, som godt kan tåle en dejlig sød, cremet og syrlig citrus touch.

Det er så hyggeligt at lave sådan et glas og have det stående i køleskabet og bruge helt som man også ellers vil bruge en lækker marmelade eller syltetøj.

Prøv også: min klassisk opskrift på lemoncurd >>

PT60M

Grapecurd

Tid i alt60 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal0.2 liter
Ingredienser
  • 1 dl øko grape, saft + lidt fintrevet skal
  • 2 æg
  • 130 g sukker
  • 60 g smør, i tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk grapesaft, en smule fintrevet grapeskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.

Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så grapeskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.