Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/grapecurd/

Grapecurd

Et lækkert alternativ til den klassiske curd er grapecurd, som også smager vidunderligt på bagværk, til scones, hjemmebagte boller, i lagkager og alt muligt andet dejligt, som godt kan tåle en dejlig sød, cremet og syrlig citrus touch.

Det er så hyggeligt at lave sådan et glas og have det stående i køleskabet og bruge helt som man også ellers vil bruge en lækker marmelade eller syltetøj.

Prøv også: min klassisk opskrift på lemoncurd >>

PT30M

Grapecurd

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
  • 2 øko grape, saften herfra og lidt skal
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • 75 g smør
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk grapejuice, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op til det tykner.

Pisk derefter smør og fintrevet grapeskal i gryden og pisk fortsat til det begynder at tykne. Temperaturen skal konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Når du har en blød tyk creme, så hæld det gennem en sigte og kom på et rent skoldet glas. Lad det køle af i køleskabet.