Gryderet med peanutbuttersauce
Cremet gryderet som er helt ideel til alle der er ellevilde med smagen af peanutbutter.
En cremet og lækker sauce, som fint kan suppleres op med grove grøntsager og rodfrugter.
Til denne gryderet med peanutbutter kan man sagtens variere kødet med oksekød, svinekød og kylling. Det skal blot være af den slags kød der bliver lækkert og mørt af at simre.
Prøv også: kylling med hvidvin og flødesauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gryderet med Peanutbuttersauce
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 850 g skært oksekød, i tern
- 120 g peanutbutter, gerne med crunch
- 3 dl koldt vand
- 1 dl koncentreret tomatpuré
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 0,50 tsk cayenne peber
- 0,50 tsk røget paprika
- 3 laurbærblade
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Svits de hakkede løg i olien, til de er smukt gyldenbrune og gennemsigtige.
Kom kødet i og brun det ved middel varme.
Peanutbutter røres ud i det kolde vand og hældes over kødet.
Tilsæt alle de andre ingredienser.
Rør godt rundt og lad retten simrer under låg i 1 1/2 – 2 timer.
Rør i det ind imellem. Når kødet er godt mørt, tages laurbærbladene op og kasseres.
Serveres med fx ris eller kartoffelmos, en god salat og et drys krydderurter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvilken cayennepeber bruger du.? For med dem jeg har forsøgt mig med, der skal jeg altså bruge minimum en halv spsk for at kunne smage bare lidt ☺️
Uhh, enten er du temmelig sej til stærke chiliretter, eller også er der meget stor forskel på de cayennepebre vi bruger ;)
jeg køber oftest enten fra ASA spice eller fra Urtekram.
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg tænker at prøve med kylling. Glæder mig.
Hvor lang tid vil du mene, at det skal simre? Og også med laurbærblade?
Glæder mig
Kylling skal ikke have så lang til, omkring 20 minutter kan være fint.
Det er blot til kyllingen er saftig og mør.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tak for opskriften, det smager jo dejligt. Må jeg have lov at anbefale at tilsætte saften fra en halv citron :-)