Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gryderet-med-peanutbuttersauce/

Gryderet med peanutbuttersauce

Cremet gryderet som er helt ideel til alle der er ellevilde med smagen af peanutbutter.

En cremet og lækker sauce, som fint kan suppleres op med grove grøntsager og rodfrugter.

Til denne gryderet med peanutbutter kan man sagtens variere kødet med oksekød, svinekød og kylling. Det skal blot være af den slags kød der bliver lækkert og mørt af at simre.

Prøv også: kylling med hvidvin og flødesauce >>

PT2H

Gryderet med Peanutbuttersauce

6 pers    2 timer
6 pers
Ingredienser
  • 2 spsk Olivenolie
  • 1 Stort hakket løg
  • 850 g kød i tern
  • 120 g Peanutbutter
  • 3 dl koldt vand
  • 7 spsk tomatpure
  • 4 dl grøntsagsboullion
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 3 laurbærblade
  • Groft salt og friskkværnet sort peber
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Svits de hakkede løg i olien, til de er smukt gyldenbrune og gennemsigtige. Kom kødet i og brun det ved middel varme.

Peanutbutter røres ud i det kolde vand og hældes over kødet. Tilsæt alle de andre ingredienser. Rør godt rundt og lad retten simrer under låg i 1 1/2 – 2 timer. Rør i det ind imellem. Når kødet er godt mørt, tages laurbærbladene op og kasseres.

Serveres med fx ris eller kartoffelmos, en god salat og et drys krydderurter.