Hvid julegløgg
Hvid julegløgg smager så skønt og den er både julet og krydret som alm gløgg, men samtidig en smule ‘lettere’ i smagen.
Jeg laver både en flaske af den røde og den hvide gløggekstrakt i juletiden, for begge smager så dejligt.
Den er dejligst at servere lun og ikke alt for varm. Så folder duften og smagen sig nemlig rigtig ud og vi nyder den ekstra meget. Hvis det er en rigtig kold vinterdag (vi vil jo så gerne have en hvid jul igen), så kommer jeg en smule ekstra portvin eller et lille skvæt hvid rom i.
Prøv også: min bedste opskrift på klassisk rød gløgg >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 liter
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvid julegløgg
- 500 g lys sirup
- 1 øko appelsin, saft og lidt fintrevet skal
- 1 øko citron, saft + lidt fintrevet skal
- 3 kanelstang
- 1 stjerneanis
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 20 g ingefær, skrællet og i tynde skiver
- 1 dl hvid portvin
- 3 dl kogende vand
- Til servering
- hvidvin, 2 dl pr glas
Kom lys sirup, appelsin- og citronsaft og skal, kanelstænger, stjerneanis, kardemomme, ingefær, hvid portvin og kogende vand i en rengjort og skoldet beholder med låg. Rør det godt rundt.
Lad det trække i 1 et døgn og tag stjerneanis op. Lad det derefter trække i 2-3 dage mere.
Sigt den hvide julegløgg og hæld det på en ren skoldet flaske.
Til servering – Pr glas
Hæld 2 dl hvidvin pr glas gløgg i en gryde og varm det op til det er lige under kogepunktet. Kom den varme hvidvin i glas og rør 1/2 dl hvid gløgg ekstrakt i hvert glas.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Ser spændende ud. Kan man blande gløggen færdig og holde den varm ? skal bruges i større målestoksforhold.
Hej Kirsten
ja, det kan man fint gøre. Den skal blot ikke koge, men blot holdes på 75-80 grader.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift. Den må prøves. Kan jeg mon bruge vanillesirup (hvad jeg har på hylden) i stedet for den lyse sirup? Har også æblesirup.
Go jul
Bettina
Det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke kender siruppen – så ved ikke helt hvordan den vil smage.
Men det lyder spændende, så prøv endelig og smag dig frem med den.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvordan kan jeg gøre den alkohol fri? Jeg vil nemlig rigtig gerne lave den, men jeg bryder mig ikke om alkohol, også har jeg nogle i omgangskredsen der ikke må få alkohol… Mvh Pernille
Jeg ville erstatte portvin og hvidvin af hyldeblomstsaft og æblejuice.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine