Muffins med vanilje og chokolade


Klassiske muffins med vanilje og chokolade er så skønne og nemme at bage.
Opskriften er baseret på min helt klassisk saftig sandkageopskrift, for den ere nemlig drøngod, også til muffins. Jeg bruger chokoladeknapper i denne opskrift for de ‘bliver hvor de skal’ i kagerne, hvor grofthakket chokolade nemmere flyder lidt rundt. Det betyder dog ikke noget for smagen, så kan man sagtens bruge begge dele, lige som man også kan bruge både mørk-, lys- eller mælkechokolade.
Prøv også: min opskrift på lækre blåbærmuffins >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Muffins med vanilje og chokolade
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 150 g smør, stuetemperatur
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g chokoladeknapper
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og kom dem i en skål sammen med sukker og smør. Pisk det godt sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den sammen. Tilsæt chokoladeknapperne og vend dem godt rundt i dejen.
Fordel dejen i muffinforme. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Anne-Christine
Tusind tak for nogle super gode opskrifter. Vi er vilde med dine kager herhjemme.
Jeg vil spørge hvilke chokoladeknapper bruger du? Helt almindelige eller de særlige til at bage med?
Mh Sara
Hej Sara
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Jeg bruger calebaut eller valhrona chokolade.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bliver de tørre og kedelige, hvis de bages dagen før?
Hej Lise
Det synes jeg ikke de bliver. Blot opbevar dem lufttæt og ved stuetemperatur.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :) kan man lave dem uden chokolade, altså helt almindelige “neutrale” muffins?
Hej Mette
Ja, det kan man sagtens! De smager også skønt uden chokolade.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine