Pasta med laks og fløde
Denne pasta med laks og fløde er nem, hurtig, lækker og smager super skønt!
Jeg er vild med lækre ‘hokus pokus – klar på 20 minutter’ hverdagsretter.
Supper er ofte vores redning på de travleste hverdage, men denne pastaret som jeg lige biksede sammen af hvad vi havde. Den er enkel, fyldt af smag og lækker.
Prøv også: opskrift på one pot pasta >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pasta med laks og fløde
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 500 g laksefilet
- 30 g mandler, finthakket
- 400 g pasta
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl piskefløde
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Kom laksefiletter på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Drys finthakkede mandler på og bag videre i cirka 5 minutter eller til laksen er lige knap færdigtilberedt.
Kog imens pasta efter anvisning på pakken.
Sauter løg og hvidløg på en pande til det er blødt og klart. Tilsæt fløden og lad den bruse af og koge lidt ind. Fjern skindet fra den næsten færdigtilberedte laks og kom laksen på panden med flødesaucen, lad den simre med i et lille minutstid til den er færdig og smag godt til med salt, peber og finthakket basilikum.
Vend den varme pasta med flødesaucen og fordel resten af saucen og laksen over på tallerkener.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa. Ann-Christine.
Jeg prøvede en opskrift fra snapchat, men kunne ikke finde den igen, så jeg fandt din, jeg tog den godt nok på gefüllen, men det endte ud i en ret god men tung ret. Jeg tilføjede tomater, fløde og porrer. Og sluttede med citron og frisk basilikum. Mums. Tak for inspiration.
Mvh. Iben
Hej Iben
Hvor er det dejligt at høre! Det lyder også som nogle lækre tilføjelser :)
Kh Ann-Christine
Hvilken salat vil du lave til denne ret? Mvh Tine
Hej Tine
Jeg har lige opdateret opskriften med nogle gode “forslag til servering” – dem kan du se under opskriften inden kommentarfeltet :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, først vil jeg sige at retten har en super lækker smag.
Men flødesauce .. det var der ikke meget af. Jeg ved ikke om jeg har gjort noget forkert.
Men 1dl fløde er ikke meget? måske har jeg lavet for meget pasta, jeg kogte 400g tørret pasta.
Men der var nærmest intet sauce, hvilket gjorde retten meget tør. Jeg så at der var en anden der havde kommenteret noget med flødeost, men det kan jeg ikke se noget om i opskriften.
Hej Nicklas
jeg kan godt lide at fløden svøber sig om pastaen, så den ikke ligger på tallerken. Men kom endelig mere fløde i – måske 2-2,5 dl, hvis du gerne vil have lidt mere sauce.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine