Rabarbersirup


Jeg er ellevild med vores rabarber i haven, de fine røde stilke giver os virkelig mange lækkerier i køkkenet. Jeg lavede forleden dag en pink rabarbersaft med vanilje og stjerneanis, en smule af saften kogte jeg videre ind til en lækker rabarbersirup. Siruppen har vi de sidste par dage nydt på ymer og skyr.
Det kan varmt anbefales! En koncentreret smag af rabarber og sødme, prikket med sorte vaniljekorn. Det kan man da kun blive glad af.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersirup
- 3 dl vand
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
Kom rabarber og vand i en gryde og kog op med låg. Lad det simre i ca 20 minutter, hvorefter saften sigtes.
Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med sukker og vanilje.
Lad rabarbersiruppen koge i 20 minutter uden låg, det skal ikke blive tykt i gryden, da det tykner når det køler af. Tag eventuelt en skefuld op og sæt i køleskabet i et par minutter, så kan du vurdere konsistensen.
Hæld derefter på en rengjort skoldet flaske.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa :-)
Hvor længe kan sådan en sirup holde sig, og hvordan skal jeg opbevare den?
Mvh Cecilie
Hej Cecilie
den kan holde sig længe på køl, nok nogle måneder. Så længe den ser fin og frisk ud kan man sagtens bruge af den.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift….
Min sirup har stået køligt i mit skur i 14 dage. Og nu er det som om sukkeret er stivnet. Har du en ide om hvad jeg har gjort galt. Og om jeg evt kan varme det op igen så det bliver opløst?
Hej Nina
Mange tak! Er det som at sukkeret er krystalliseret eller som at siruppen er blevet for tyk?
Det første kan afhjælpes ved at koge op igen og tilføre fx glukosesirup eller anden flydende sirup. Det afhælper at det krystallisere.
Er siruppen derimod blevet for tyk, så kan man koge den op igen med lidt vand eller rabarber saft.
Kh Ann-Christine
Hej Anne Christine
Eksperimenterer lige lidt med en rabarber/hindbærsirup. Bruger du non-oxalsyre til rabarberne?
Hej Marianne
Det er lækkert med den kombination!
Jeg bruger helst rabarber uden højt oxalsyre niveau til opskrifter som denne, og så bruger jeg ikke non-oxal – men ellers så ja, så er det en god ide at tilføje
God fornøjelse
Kh Ann-Christine