Ravioli med gorgonzolasauce


Hjemmelavede ravioli med gorgonzolasauce er så lækkert og en fantastisk ret fra det italienske køkken. Her laver jeg mine ravioli med fyld af svampe og ricotta, og servere de dampende varme ravioli med en cremet gorgonzola sauce og lidt rucola. Smagen af den varme fyldte pasta, den cremede krydrede sauce og den lidt bitre og pebrede rucola er simpelthen så god! Det er en virkelig dejlig forret, men også som hovedret til fx et stykke godt stegt kyllingebryst eller blot med en god salat til.
Det er slet ikke så svært at lave ravioli selv og man kan variere fyldet lige som man har lyst til – et rigtigt hyggeprojekt en weekend eftermiddag.
Prøv også: opskrift på pasta med græskar >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ravioli med gorgonzolasauce
- Ravioli pasta
- 400 g durummel
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie
- 1 nip salt
- Svampe og Ricottafyld
- 150 g kantareller, eller andre svampe
- 250 g ricotta
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 40 g valnødder, finthakkede
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 15 g smør, til stegning
- Gorgonzolasauce
- 170 g gorgonzola
- 0,50 løg, finthakket
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 75 g rucola
- 1 spsk bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Ravioli pasta
Vend durummel og salt sammen og saml det på bordet med en fordybning i midten af melblandingen. Kom æg og olivenolie i fordybningen. Pisk nænsomt æggene med en gaffel, så æggene langsomt blandes med melet og bliver til en smidig dej, som kan æltes, til den er helt glat og smidig.
Kom dejen i en lufttæt beholder og sæt dejen på køl i en time eller til dagen efter, så den kan sætte sig.
Svampe og ricottafyld
Rist kantarellerne i smør på en varm pande, gem et par stykker til servering og hak resten fint. Rør ricotta med kantareller, persille, hvidløg, valnødder, salt og friskkværnet peber til det er helt ensartet.
Fyld raviolierne
Rul dejen tyndt ud, gerne med en pastarulle, eller med en kagerulle på et meldrysset bord.
Udstik cirkler eller firkanter med en udstikker. Kom en tsk fyld på til hver ravioli dejcirkel, læg en udstukket dejcirkel ovenpå og luk rundt langs kanten. Enten med en ravioli udstikker eller med en gaffel.
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt og kog ravioli i 3 1/2 minut. Tag dem op med en hulske, så vandet kan dryppe af.
Gorgonzolasauce
Sauter løg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Kom fløde og gorgonzola i gryden og rør til osten smelter. Smag til med friskkværnet peber.
Servering
Server de friskkogte dampende varme ravioli på tallerkener med gorgonzolasauce og et drys rucola.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
kan man med fordel lave dem dagen – hvis: skal de så koges og lægges på køl – eller kan de samles og lægges på køl og koge dem inden servering
jeg synes det fungere bedst at tilberede dem lige inden servering
Kh AC
Min pastadej vil slet ikke hænge sammen, hvad kan være grunden? Og kan det reddes med et æg, eller er det for sent?
Kan du have brugt fuldkornsdurum eller meget små æg?
Du kan prøve at komme 1-2 spsk olivenolie i
Kh AC
Ikke en kommentar, men et spørgsmål.
Hvis man ikke gider lave sin raviolidej selv, kan man så ikke bruge de bløde lasagne plader og fylde dem? Hilsen
Jeg ved ikke hvor nemme de er at samle, så skal ikke helt kunne sige om det vil fungere at samle dem med vand eller penslet æggehvide … måske, du må prøve det af :)
Kh AC