Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ravioli-opskrift/ Aftensmad Italiensk, Vegetar

Ravioli med gorgonzola sauce

Hjemmelavede og fyldte ravioli er en fantastisk lækker ret fra det italienske køkken.

Det er en virkelig dejlig forret, men også som hovedret til fx et stykke godt stegt kyllingebryst eller med en god salat til.

Det er slet ikke så svært at lave ravioli selv og man kan variere fyldet lige som man har lyst til. Her har jeg lavet dem med svampe, ricotta og en skøn gorgonzola sauce til. Det er et rigtig hyggeprojekt en weekend eftermiddag, hvor man fint kan være flere sammen om at samle og komme fyld i de skønne pastapuder.

Prøv også: min opskrift på spaghetti carbonara >>

Ravioli med gorgonzola sauce
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT60M4
Ingredienser
  • Ravioli pasta
  • 400 g durummel
  • 4 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 nip salt
  • Svampe og Ricottafyld
  • 30 g svampe, tørrede, fx karljohan og kantarel
  • 250 g ricotta
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 tsk salt
  • Gorgonzolasauce
  • 50 g bacon, i skiver (undlades hvis vegetar)
  • 170 g gorgonzola
  • 0,50 løg, finthakket
  • 2 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Ravioli pasta
Mel og salt sigtes ned i en skål. Lav en fordybning i midten af melet og kom æg og olivenolie deri.  Med en gaffel røres rundt i æggene, som langsomt tager mere og mere mel ind, til det bliver en smidig dej som æltes godt til den er helt glat og smidig. Sættes på køl i minimum en time eller til dagen efter.

Når raviolien skal samles, så rulles dejen tyndt ud på et meldrysset bord, med en kagerulle eller pastarulle. Stik ud med glas i runde cirkler.

Fyld til ravioli
Svampene udblødes i vand efter anvisning på pakken, vandet hældes fra og de duppes tørre.

Hak svampe og persille fint og bland med presset hvidløg. Rør sammen med ricotta og en lille smule salt.

Fyld raviolierne
På hver cirkel pasta kommer du en lille klat fyld. Ikke ret meget, for de skal kunne lukkes godt.

Foldes på midten, tryk dem sammen langs kanten og derefter trykkes med en gaffel et fint mønster – det gør også lige det sidste, for at de lukkes ordentligt.

Koges i 3 1/2 minut i en stor gryde med kogende vand tilsat en spiseskefuld olivenolie og et drys salt.

Gorgonzola sauce
Steg bacon sprød på panden (undlad hvis vegetar), tilsæt løg som du steges gyldne og bløde. Kom fløden og gorgonzolaen i en gryde og varm op for medium varme – det skal ikke koge. Lige før det koger skrues lidt ned for varmen. Tilsæt den stegte bacon bacon og løg, kog op og server til ravioli med et drys krydderurter.

Bemærk
opskriften rækker som hovedret til 4 personer og til en forret til 6-8 personer