Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/speltotto-med-aerter-og-citron/

Speltotto med ærter og citron

Speltotto er en perfekt sommerret og er vidunderlig, både som en lille lækker forret før grillen tændes, eller på en dag hvor man fx gerne vil have koldskål til dessert (aka hovedret). Lav gerne en større portion og nyd speltotto dagen efter til frokost eller i madpakken.

Vi spiser sådan en skål speltotto med friske salater til, ekstra mange friske ærter og andet grønt. Det mætter ret meget, så jeg er til små portioner i dette tilfælde – lidt men til gengæld utrolig godt!

PT40M

Speltotto med ærter og citron

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 180 g speltkerner
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 3 spsk mascarpone
  • 40 g parmesan, groftrevet
  • 200 g friske ærter, bælgede
  • 1 øko citron, saft og skal herfra
  • 1 dl hvidvin, (kan undlades)
  • 30 g parmesan, friskrevet - til servering
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl speltkernerne og kom dem i en gryde sammen grøntsagsboullion.

Kog op under omrøring og lad det derefter simre indtil speltkernerne har suget væsken til sig. Tilsæt mere væske og rør løbende, smag til og når speltkernerne er lækre og stadig med lidt bid tages gryden af varmen.

Rør mascarpone, saften fra citronen og halvdelen af den revet citronskal i speltottoen.

Rør også parmesan og 2/3 af de friske ærter i.

Anret med resten af ærterne, flager af parmesan og fintrevet citronskal.