Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sunde-mini-solsikkebrod-med-gulerodder-til-madpakken/

Sunde mini solsikkebrød med gulerødder til madpakken

 

Haps, var det noget med en lille sund mini solsikkebrød / muffin med gulerødder?

Disse solsikkebrød med gulerødder har jeg bagt i en fast muffinform, men de kan dog næppe gøre det ud for en kage – medmindre dog, at man smører dem generøst med honning og hasselnøddepasta, som jeg gjorde forleden dag …

De er sunde og lækre, og i mini størrelse, hvilket gør sig rigtig godt til de små frugtmadpakker, som vi smører dagligt til Johan og Julie. De er også gode til eftermiddagshygge, som brød til suppe, morgenmåltidet – ja, et minibrød som passer til det meste, faktisk! Solsikker og gulerødder er bare et ret godt match

PT6H

12 minibrød med gulerødder og solsikker

12 stk    6 timer
12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
6 timer
Fremgangsmåde

Gæren røres ud i vand. Rør, yoghurt, salt, solsikkekerner, havregryn og revet gulerod i. Derefter røres melet i, lidt efter lidt indtil dejen er fast og der ikke længere kan røres med en grydeske. Ælt dejen kort på køkkenbordet med lidt mel.

Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 4-6 timer. Smør en fast muffin form godt med olie eller smør. Drys solsikkekerner i bunden så det dækker og med en ske fyldes fomen med dejen fyldt op til omkring 1 cm fra toppen. Lad hæve en halv times tid og bag derefter i en forvarmet ovn i 18-20 minutter ved 200 grader.

Hvis der bliver noget dej til overs så kan det bare blive til boller ved siden af. Og dejen kan naturligvis sagtens bruges som almindelig gulerodsboller.