Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/svesker-og-abrikoser-i-portvin/ Dessert Julefrokost, Julekonfekt, julemiddag, Juleopskrifter, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Svesker og abrikoser i Portvin

Svesker og abrikoser i portvin er en dejlig nem opskrift og en julet ret, som kan anvendes til rigtig meget skønt i juletiden.

Prøv at servere dem i en lille skål til selve julemiddagen, særligt hvis I får and eller gås med svesker eller abrikos. Sådan en lille sød krydret sag er dejlig til, på samme måde som mange servere ribsgele til julemaden.

Svesker og abrikos i portvin er også skøn i dessertkøkkenet og til konfekt. Man kan spise dem med en god vaniljeis, servere dem i en vidunderlig trifli, hakke dem fint og kom i marcipan eller anden konfekt eller man kan blende sveskerne og abrikoserne og servere dem som en krydret puré til ostebordet.

Prøv også: opskrift på kanelis >>

Svesker og abrikoser i Portvin
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT30M1
Ingredienser
  • 150 g svesker
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal og saft
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 kanelstang
  • 2 hele nelliker
  • 1 dl portvin
Fremgangsmåde

Kom svesker, appelsinsaft, sirup, kanelstang og nelliker i en gryde. Kog langsomt op og lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter.

Lag gryden af varmen og hæld svesker og væde i et skoldet rent glas. Hæld portvin over og lad det trække i minimum 1 dag.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad