Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/vandbakkelser-med-kyllingesalat/ Appetizer Buffet, Efterår, Festmad, Forår, Forretter, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Vandbakkelser med kyllingesalat

Opskrift på små lækre vandbakkelser med kyllingesalat, som er virkelig fine at servere som små appetizers ved festlige lejligheder. Eller som en del af en masse småretter, buffet eller til nytårstalen.

Det er altid et hit med sådan en servering og de søde dekorative vandbakkelser forsvinder som dug for solen, så snart de er serveret. Jeg servere gerne 3-4 små hapsere af forskellige slags, så der er lidt at vælge mellem.

Små vandbakkelser er jo en klassiker i det søde køkken fyldt med søde sager og flødeskum – men de gør sig også ualmindeligt godt i det salte køkken med en cremet og smagfuld kyllingesalat.

Prøv også: flere opskrifter på appetizers >>

Vandbakkelse med kyllingesalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT2H40

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad
Ingredienser
  • 300 g kyllingebryst, tilberedt
  • 70 g bacon, i skiver
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 tsk grov sennep
  • 0,50 rødløg, Meget finthakket
  • 1 håndfuld kørvel, finthakket
  • 0,50 håndfuld purløg, finthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • Vandbakkelser
  • 2 dl vand
  • 80 g smør
  • 20 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hvedemel
  • 160 g æg, sammenpisket
Fremgangsmåde

Kyllingesalat
Skær kyllingekødet i små tern og steg bacon sprød på en pande med lidt olie. Lad bacon dryppe af på køkkenrulle og hak derefter fint.

Rør dressingen sammen af mayonnaise, cremefraiche, dijonsennep, fuldkornssennep, rødløg, purløg og kørvel – gem lidt til servering – samt salt og peber. Lad den trække smag i et par minutter og smag så rigtig godt til med salt, friskkværnet peber, sennep efter smag og evt en anelse mere mayo, så balancen mellem fedme og smag er god. Rør kylling og finthakket bacon – gem lidt til servering – i dressingen. Sæt i køleskabet og tilbered derefter vandbakkelserne.

Vandbakkelser
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.

Kog vand og smør op i en gryde, tilsæt sukker og salt og rør, til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen, sigt hvedemel i og rør dejen glat. Sæt gryden tilbage på varmen og rør, til dejen slipper og har en temperatur på 75 grader. Tag gryden af og afkøl dejen i 5 minutter. Pisk sammenpisket æg i lidt ad gangen og rør, til dejen er ensartet, elastisk og fast nok, til at den kan holde formen.

Kom dejen i en sprøjtepose med rund eller stjerneformet tylle og sprøjt ensartede boller ud på en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn og skru straks ned til 175 grader, når ovnlågen er lukket. Bag dem i ca. 35 minutter, til de er gyldne og faste. Ser de færdige ud efter 30 minutter, så skru ned til 165 grader og giv dem lidt mere tid.

Lad vandbakkelserne køle af på en rist. Prik et lille hul i bunden med et grillspyd, så den varme luft kan trænge ud – det hindrer dem i at falde sammen.

Servering
Skær vandbakkelserne over og kom en lille skefuld kyllingesalat på hver. Pynt med purløg og server straks.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad