Vaniljecreme


Hjemmelavet vaniljecreme med en vidunderlig aromatisk smag af fed vanilje i en fløjlsblød creme, der er super nem at lave og meget anvendelig i det søde køkken til alt fra lækre lagkager og andre skønne desserter og søde sager.
Jeg bruger den i fastelavnsboller, vandbakkelse, eclairs, lagkager, og en masse andet dejligt!
Vaniljecreme kan laves i god tid og det kan virkelig betale sig at lave den lækre klassiske kagecreme fra bunden, for nøj hvor den smager dejligt!
Prøv også: opskrifter på lækre lagkager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Vaniljecreme
- 1 vaniljestang
- 120 g sukker
- 6 æggeblommer
- 30 g majsstivelse
- 5 dl sødmælk
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde.
Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Kan vaniljecremen klare at komme en tur i ovnen? Cirka 20 minutter ved 180 grader. Jeg skal bage boller med fyld til en børnefødselsdag og vil gerne lave min egen vaniljecreme til dem.
Hej Gry
Ja, det kan den fint.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :) egner creamen dig til at komme ovnen ? ☺️
Hej Lene
ja, det kan den fint, fx i fastelavnsboller og lign
Kh Ann-Christine
hej,
min vaniljecreme blev simpelthen ikke tykkere jeg kunne ikke gøre mere,
men jeg skulle hav den i min lagkage sammen med rabarber kompot og det flød altsammen bare ud
Hej Isabella
Varmede du det op til kogepunktet, så bliver det nemlig lækkert tykt og cremet.
Jeg har aldrig prøvet at det ikke lykkedes, så ved ikke hvad det kan være gået galt.
Kh Ann-Christine