Cookies
Her får I min yndlingsopskrift på cookies ♡
Det er de lækreste cookies med chokolade og nødder. De er super nemme at bage og så er de på en og samme tid, både sprøde og chewy.
Helt og aldeles uimodståelige lækre.
Min opskrift på cookies med chokolade og nødder er nemme og hurtige at bage, så inden for en halv time kan man nyde duften og smagen af de skønneste cookies.
Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookies med chokolade og nødder
- 150 g smør, stuetemperatur
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 tsk flagesalt
- 130 g hasselnødder
- 130 g mørk chokolade, grofthakket
Pisk smør, sukker og farin, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i. Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Rist hasselnødderne på en tør varm pande, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af. Hak derefter hasselnødderne groft Hak de ristede hasselnødder og vend dem godt rundt i dejen sammen med chokoladen.
Form runde kugler på størrelse med en lille golfbold og sæt dem med god afstand mellem hinanden på to bageplader med bagepapir. Giv kagerne et lille tryk, så de flader en smule ud.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er gyldne, men stadig lidt bløde i midten.
Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Bare SÅ lækre, som alle dine dejlige opskrifter. Havde ikke lige hasselnødder på lager da “lysten” indfandt sig. Brugte ristede KIMS peanuts, og undlod bare saltet i opskriften. Voila … eftermiddagskaffen reddet.
KH
Vibeke Raaschou
Hej Vibeke
Det var da en skøn ide! – også når man lige får en uopsættelig trang til cookies :)
Tusind tak for sin søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man bage dem med som varme i stedet for varmluft?
Hej Vanessa
Ja, det kan du fint, så skal du blot skrue temperaturen op til omkring 200 grader – hold dog lidt øje med dem.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
I opskriften står der 100 gram sukker.
I videoen siger du af du bruger 130 gram rørsukker?
Men bruger man mere fordi det er rørsukker 😊
Mvh louise
Hej Louise
Videoen er af ældre dato og jeg har siden justeret mængderne en smule, så du kan altid regne med at mine opskrifterne her på Valdemarsro er gennemtestede og bruge de mængder der står her i selve opskriften. Sammen mængde uanset rørsukker eller alm sukker, dog.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine