Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/tiramisu/ Dessert Festmad, Italiensk, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert

Tiramisu

Tiramisu er en af de skønneste desserter fra det italienske køkken, som på italiensk betyder ‘saml mig op’ – en dessert der smager fabelagtigt og hvor et lille stykke er lig med ren nydelse.

Det er min yndlingsdessert fra det italienske køkken og den perfekte tiramisu, skal være luftig, cremet, med smag, lækker og smelte på tungen.

Den lidt bitre kakao, den cremede fyldige mascarponecreme, de saftige kaffedyppede savoiardo kiks og den stærke kaffe er virkeligt et magisk match.

Prøv også: min bedste opskrift på creme brulee >>

Tiramisu
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M6
Ingredienser
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 500 g mascarpone
  • 1 dl stærk kaffe
  • 3 spsk marsala, (kan undlades)
  • 2 spsk cognac, (kan undlades)
  • 200 g ladyfingers, savoiardi kiks
  • Til servering
  • 2 spsk kakao, usødet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker til en tyk og luftig æggesnaps i en anden skål. Rør mascarponen godt igennem. Rør et par skefulde æggesnaps i mascarponen og rør derefter resten af æggesnapsen i. Rør, til cremen har en ensartet konsistens.

Rør derefter først 2 spsk stiftpiskede æggehvider i mascarponecremen og fold derefter forsigtigt resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af dem.

Bland kaffe med marsala og cognac i en skål. Dryp eller pensl hurtigt ladyfinger-kiksene med kaffeblandingen. De må ikke ligge i blød, men skal blot opsuge en smule væde til at give smag.

Fordel lidt af den luftige mascarponecreme i et fad på 20 x 20 cm og læg derefter en række kiks. Fortsæt med endnu et lag mascarponecreme og derefter kiks. Afslut med et lag mascarponecreme til sidst.

Stil tiramisu i køleskabet i min. 4 timer eller til næste dag. Sigt usødet kakao over inden servering.