Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/8-x-eftermiddagssnack-favoritter/

10 x eftermiddagssnack favoritter

rugkiks-og-maelk_1Rugkiks – med nødder, tørrede bær og en minilatte (lun mælk med kanel)

Johan og Julie er altid småsultne, når jeg henter dem fra børnehaven og langt de fleste dage starter vi hjemmehyggen med lidt mad og lækkerier. Det er også oftest om eftermiddagen, at de har appetit på grøntsager, så jeg supplere næsten altid de andre snack med en skål grønt lige til at hapse eller skåret i mundrette stykker. Her er vores eftermiddagssnack favoritter lige i øjeblikket.

sunde-blaabaerpandekager_1

Blåbær og kokospandekager – det er et stort hit med bær og frisk frugt til.

formiddag_1

Gulerodsstave og andre grøntsager med persillepesto – ok, jeg indrømmer … pestoen er mest til mig. Den spiser børnene altså ikke, men jeg serverer den med glæde og stort gå på mod, gang på gang, og tænker for mig selv, at det kommer nok en dag!

boller-roert-paa-roremaskine_1

 

Hjemmebagte boller med syltetøj – det er imponerende, som de små energibomber kan spise lune boller med hjemmelavet syltetøj i rå mængder. Det får de lov til, hvis de bare spiser deres grøntsager også …

havregrynskiks_1

Havregrynskiks – dem skal vi snart bage igen! Det er alt for længe siden, men jeg er sikker på at den ryger lige ind på favoritlisten hos de to smagsdommere.

superfood-snackkugler_1

Superfood snackkugler – Johan og Julie føler, at de får serveret de vildeste chokoladekugler, når disse er på eftermiddagsmenuen. Sådan én, to, tre stykker bringer smil frem på læberne.

hjemmelavet-gulerodsjuice_1

Grøntsagsjuice med fx gulerødder – min søster driller mig lidt, når jeg siger; “bare kom masser citron og ingefær i juicen, det fjerner den grimme smag fra grøntsagerne.” Jeg synes grøntsagsjuice er toplækkert, men der skal rigelige mængder ingefær og citron i min juice! Når jeg laver grøntjuicer til børnene, så kommer jeg ikke så meget spark i deres juice, men til gengæld lidt frisk ananas. Så jubler de!

blaabaersmoothie_1

Smoothies, fx denne med blåbær og lakrids – Johan har et seriøst crush på lakrids og han jubler, når jeg laver denne smoothie! Lakrids og blåbær danner også et virkelig godt partnerskab.

kiks-og-te_1

Havregrødschips – fabelagtig måde at få brugt en rest havregrød fra morgenmaden.

hjemmelavede-bananchips

Bananchips – de er i høj kurs herhjemme.

Skriv en kommentar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *




15 kommentarer
  • Trine K skrev:
    13. marts 2014 kl. 09:25

    Super god inspiration
    Skal helt sikkert have lavet bananchips snart – Har aldrig prøvet det, men det lyder jo overraskende nemt :-)

    • Ann-Christine skrev:
      14. marts 2014 kl. 07:53

      Vi er vilde med dem, også når de er drysset med kanel, lidt salt eller lakrids. Uhm, det er godt!

  • Frida skrev:
    13. marts 2014 kl. 11:22

    Så dine billeder, som i øvrigt er fantastiske, og tænkte på hvilket kamera bruger du til at tage alle dine billeder?

    • Ann-Christine skrev:
      14. marts 2014 kl. 07:55

      Tusind tak :) Jeg er lige skriftet fra et Nikon D40 til et Nikon D7100 – du kan læse lige mere her: http://www.valdemarsro.dk/faq/

  • Karina skrev:
    13. marts 2014 kl. 11:52

    Og latten er bare mælk lunet i en gryde/kasserolle med en stang kanel, eller drysses der først med kanel(sukker?) efter, at mælken er varmet op?

    Jeg husker varm mælk fra min barndom, og som noget jeg KUN fik, når jeg var syg, så jeg forbinder det med omsorg. :-)

    • Ann-Christine skrev:
      14. marts 2014 kl. 07:58

      Jeg forbinder også varm mælk med omsorg og hygge, for indimellem fik vi det også på sådan en råkold vinterdag.
      Det er lidt forskelligt hvordan vi laver det. Enten koger op med kanelstang og rører en smule honning i koppen – eller drysser lidt kanel med en smule sukker på toppen til sidst. Begge dele er dejligt.

      • Karina skrev:
        14. marts 2014 kl. 09:01

        Tak. :-)

        Dine havregrynskiks er yndlingskiks herhjemme (både i krydderurteudgaven – uden sukker, og en alm. omgang) – og vi er altså to voksne i huset.

        • Ann-Christine skrev:
          15. marts 2014 kl. 07:19

          Krydderurteudgaven lyder ret spændende og super lækkert, det må jeg da forsøge selv på et tidspunkt snart :)

  • Mor skrev:
    13. marts 2014 kl. 17:21

    Det er vel nok mange dejlige forslag til et mellemmåltid.. Jeg går gerne i gang med bananchips og havregrynskiks.

    • Ann-Christine skrev:
      14. marts 2014 kl. 07:59

      De er også gode :)

  • Rikke skrev:
    4. februar 2017 kl. 20:05

    Det lyder som en virkelig lækker kage!
    Jeg er i gang med den nu, og oplever, at smør, sukker, marcipan og æg ligesom ‘skiller’. Skal det det..? 😊

    • Ann-Christine skrev:
      4. februar 2017 kl. 22:02

      Hej Rikke,
      jeg er i tvivl om hvilken opskrift du er i gang med?
      Kh AC

  • Ulla Christensen skrev:
    22. februar 2018 kl. 15:51

    Super lækre opskrifter :-)
    Kan kokuspandekagerne fryses?

    • Ann-Christine skrev:
      22. februar 2018 kl. 19:34

      Mange tak! :) Ja, det tror jeg fint de kan :)

      • Ulla skrev:
        23. februar 2018 kl. 08:40

        Super :-) tak