Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynsboller/

Havregrynsboller med æble

Havregrynsboller som er fyldt med saft og smag!

Jeg har bagt disse med en blanding af grovvalset og finvalset havregryn, groftrevet æble, finthakket dadler og kanel. Nærmest en dessertskøn bolle – som dog også gør sig glimrende med et par skiver ost og jordbærsyltetøj (det er Johans favorit pt.)

PT2H

Havregrynsboller med æble

12-15 stk    2 timer
12-15 stk
Ingredienser
  • 40 g gær
  • 4 dl vand, gerne omkring 35 grader lunt
  • 1 dl yoghurt
  • 150 g havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 2 groftrevet æbler
  • 75 g hakkede dadler, friske eller tørrede
  • 1 tsk salt
  • ca 500-600 g hvedemel, evt lidt mere
  • Pensl med et sammenpisket æg
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vand, tilsæt yoghurt og havregryn samt alle de andre ingredienser – vent med mel til sidst – rør godt sammen og rør så mel i lidt efter lidt.

Æblerne i dejen vil frigive en del væske, så jeg kommer lidt mere mel i end jeg ellers ville gøre. Hvor meget mel man skal bruge kommer meget an på meltypen. Jeg bruger pt en hvedemel som er malet med både kim og skaldele og her skal en del mindre mel til, end hvis det er en helt renset hvedemel.

Lad dejen hæve i en skål i 1-1 1/2 time på køkkenbordet med viskestykke over.

Form dejen til boller – 12 store eller 15 i mere alm størrelse. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i ca 30 minutter, imens varmes ovnen op til 250 grader.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft i 5 minutter og derefter i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft