Sprøde vafler
Nybagte vafler er en lækker dessert og dejlig til en eftermiddags hyggestund.
Denne opskrift på sprøde vafler er virkelig skøn og de er min families favorit. Det er så hyggeligt med en portion varme og sprøde vafler, som tilmed er nemme at lave og ikke tager spor lang tid.
Jeg bager vores vafler på vores elektriske vaffeljern og det er ekstra hyggeligt, når vi tager vaffeljernet med hen til spisebordet og spise de sprøde vafler, efterhånden som de bliver lavet.
Prøv også: min bedste opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 10 stk.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sprøde vafler
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 2,50 dl vand
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 125 g smør, smeltet
- 1 drys salt
- 0,25 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
- 30 g smør, til stegning
- Til servering
- 2 dl jordbærsyltetøj
- 1 dl flormelis
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser.
Varm vaffeljernet godt op og smelt en smule smør på vaffeljernet. Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet, når det er varmt og klar. Luk låget og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
Når vaflen er færdig lægges den på en rist. Undlad at stable de færdige vafler, for så dannes der kondens og de bliver bløde.
Nyd de friskbagte vafler, mens de stadig er helt sprøde, friske og lune.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad





Det her kølige efterårsagtige vejr er hyggeligt. Det er et vejr, der kalder på sprøde vafler og hyggestunder ♡







Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Jeg er ny i vaffelverden, skulle prøve lave din opskrift og selvfølgelig bage vaflerne.
Jeg havde problemer med jeg synes ikke rigtig de bagte så nemt eller hævet.
Kontra da jeg lavede dine spinatvafler, hvad gør jeg forkert ?
Hilsen Line
Hej Line
Har vaffeljernet været varmt nok, og bagepulveret godt fordelt i dejen?
Når du skriver at de ikke bagte så nemt, var det så fordi de var længe om at bage? For så tror jeg der skal justeres på temperaturen på vaffeljernet.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor mange vafler giver opskrifter ?
Mvh Jesper
Hej Jesper
Det står angivet i opskriften øverst, samme sted som tid mv. Du kan rette op og ned i antal og dermed retter mængderne i opskriften sig også.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for alle fremragende opskrifter, også vaflerne.
Jeg plejer at bage løbende ved bordet, og når vi er mange, med to vaffeljern.
Her er et fif, der lader vaflerne forblive sprøde, hvis man er lidt forud med bagningen.
Venlige hilsner
Steen Laugesen
Hej Steen
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften! Det er SÅ hyggeligt med vaffelbagning ved spisebordet, så man kan servere dem helt frisklavede.
Kh Ann-Christine