Rabarbertrifli
Rabarbertrifli er en himmelsk og nem sommerdessert, som smager helt forrygende.
Den søde og syrlige rabarber, med luftig vaniljecreme og sprødt crumble knas er virkelig lækker.
Det er en dejlig dessert at servere for søde gæster og en skøn afslutning på en sommermiddag. Både rabarberkompot og havregrynscrumble kan forberedes nogle timer i forvejen eller dagen før, og så tager det ikke længe lige at samle en rabarbertrifli efter middagen.
Prøv også: Find alle mine rabarber opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Vil du gerne have billede på udskriften?Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbertrifli
- Rabarberkompot
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 100 g sukker
- 500 g rabarber, i tern
- 1 spsk vand
- Crumble
- 100 g finvalset havregryn
- 50 g mandler, smuttede og finthakkede
- 50 g sukker
- 50 g smør
- Vaniljecreme
- 2 æggeblommer
- 0,50 vaniljestang
- 30 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
Rabarberkompot
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom rabarbertern, sukker og vanilje samt vaniljestangen i en gryde med vand og kog det op.
Rør det godt igennem og lad det simre svagt i 10 minutter. Lad det køle helt af.
Crumble
Kom havregryn og mandler på en pande og rist det ved middel varme under omrøring, til det dufter, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og sukker og rør det godt sammen i ca. 5 minutter ved middelvarme, til smør og sukker er smeltet, og det er sprødt og let gyldent.
Lad det køle helt af på et stykke bagepapir.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk derefter fløden til en luftig skum og vend flødeskummen sammen med æggesnapsen til en lækker vaniljeråcreme.
Saml rabarbertriflien
Anret i glas skiftevis med rabarber, sprød havregrynscrumble og vaniljeråcreme. Server straks.
Hold min skærm tændt,mens jeg laver mad













Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er det muligt at lægge det hele sammen 4-5 timer før servering? Jeg ville gerne at jeg ikke skal i køkkenet mens mine gæster er der? Hvis ikke er der så noget i opskriften jeg kan bytte ud, så det bliver muligt?
Hej Rikke
jeg synes ikke det fungere så godt, når det bliver blandet så lang tid før, for jeg synes crumblen bliver lidt blød af det og rabarber og creme ‘blender lidt sammen’.
Du må prøve det af, men jeg vil helst anbefale dig at teste det af med en lille portion i god tid inden, så du er sikker på resultatet.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan ikke lade være med at byde ind med et tip til jer der spørger, om makroner kan bruges i stedet for crumble. Min gamle mor brugte altid makroner og æblekagerasp i trifli. Det fungerer altså også😊.
Jeg er i fuld gang med trifli med din crumble😊
Hej Iben
Dejligt du deler tippet!
God fornøjelse i køkkenet :)
Kh Ann-Christine
Kan man fryse rabarberkompot 🤔
Hej Lene
Ja, det kan man godt!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine