Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/amerikanske-pandekager-med-citrus-karamel-sirup/

Amerikanske pandekager med citrus karamel sirup

Amerikanske pandekager en søndag morgen, perfekt! -og en god start på en dejlig familie dag.

Jeg elsker de helt traditionelle danske pandekager, men de amerikanske pandekager er virkelig lækre til morgenmad og jeg har i dag lavet pandekagerne luftige og lækre. Disse amerikanske pandekager stabler jeg og serverer med sirup, friske bær og et drys flormelis. En virkelig smuk morgenmad.

PT15min

Amerikanske pandekager

4 pers    15 min
4 pers
Ingredienser
Udskriv opskrift
15 min
Fremgangsmåde

Amerikanske pandekager
Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i.

I en ren skål og med helt rene piskeris, piskes æggehviderne helt stive – til skålen kan vendes uden det falder ud.

Vend forsigt æggehviderne i dejen uden at slå luften ud af den.

Steg de amerikanske pandekager på en pande med lidt smør.

Tip: Hvis der ønskes blåbærpandekager, kommes tre-fire blåbær på hver lille pandekage inden de vendes.

Citrussirup
Jeg ville egentlig have serveret med ahornsirup – en klassiker til de amerikanske pandekager. Men vi havde ikke mere, så kreativiteten kom i spil og jeg måtte lave min egen sirup. Jeg tilføjede en del citron, for at få en sød, men frisk sirup. Det lykkedes og komplementerede pandekagerne på bedste vis. Kan varmt anbefales. Jeg kogte siruppen ind og testede løbende ved at hælde et par dråber på en tallerken. Når det køler af skal det være en tykt flydende konsistens. Bliver det for karamelagtigt, tilsættes bare lidt ekstra vand – og er det for flydende skal det blot koges mere ind. Smag til, så du får den citrus smag der er passer dig.
De amerikanske pandekager stables og pyntes med blåbær, sirup og et lille drys flormelis.