Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/avocadotoast-med-aeg-og-laks/ Brunch Frokost

Avocadotoast med pocheret æg og laks

Avocadotoast med pocheret æg og laks smager bare altid fantastisk og er efterhånden ved at være en brunchklassiker på mange cafeer. Jeg kan også godt lide den til en frokost eller en nem og enkel aftensmad.

Jeg bruger gerne surdejsbrød, en god koldrøget laks, og så drysser jeg hampefrø, chiliflager og purløg over, dels fordi det ser så dekorativt og indbydende ud, men det giver altså også en rigtig god smag til den lækre ret. Toppet med et pocheret æg – eller smilende spejlæg – helt enkelt og drønlækkert!

En weekendmorgen med sådan en ret på menuen, god tid, varm kaffe og godt selskab – så har man en god start på dagen.

Prøv også: opskrift på lækre kærnemælksboller >>

Avocadotoast med pocheret æg og laks
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 2 avocado
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og lidt saft herfra
  • 4 skiver brød
  • 1 spsk smør
  • 75 g koldrøget laks, i tynde skiver
  • 1 spsk hampefrø
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 0,50 håndfuld purløg
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • Pocheret æg
  • 4 æg
  • 1 spsk æblecidereddike
Fremgangsmåde

Mos avocadofrugtkødet på en tallerken med en gaffel og smag til med citronsaft, halvdelen af den fintrevede citronskal, salt og friskkværnet peber.

Rist brødet og smør det med smør. Fordel avocadomosen på brødene. Anret med pocheret æg, smalle skiver af røget laks. Drys med hampefrø, chiliflager, purløg, resten af citronskallen, samt flagesalt og friskkværnet peber.

Pocheret æg
Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger og tag gryden af den direkte varme. Brug en ske eller piskeris til at lave en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten.

Kom et æg i midten af hvirvlen og sæt gryden tilbage på varmen. Kog ægget i cirka 3 minutter, tag det forsigtigt op med en hulske og læg det på en tallerken – fortsæt på samme måde med de andre æg. Trim til sidst æggene med en skarp kniv, så de er flotte og glatte i overfladen.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad