Ciabattabrød med surdej


Opskrift på luftigt hjemmebagt ciabattabrød med surdej. Det er et virkelig lækkert brød at servere som madbrød til suppe, simreretter eller til sommerens grillaftener.
Ciabatta er også fantastisk til at skære i tynde skiver, riste og bruge til bruschetta og det kan skæres op på langs og fyldes med pesto, mayo, grønt og lækre sager til gode sandwich.
Her får I min opskrift på ciabatta med surdej, som giver en vidunderlig smag til brødet. Jeg plejer gerne at starte dejen om eftermiddagen dagen før jeg skal bruge det, så får brødet god tid til at udvikle smag i køleskabet. Surdejen giver dybde til smagen og en rigtig god krumme samtidig med at man har den knasende sprøde skorpe, som der skal være på et klassisk ciabattabrød.
Prøv også: opskrift på gulerodsboller >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 2 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ciabattabrød med surdej
- 4 dl stuetempereret vand
- 400 g manitoba hvedemel
- 80 g durummel
- 125 g bageklar surdej
- 1,50 tsk salt
- 1 spsk olivenolie, til skålen
Rør vand, manitoba hvedemel og durumhvedemel sammen i en skål, til det er blandet godt. Læg låg på og lad dejen hvile til autolyse i 1 ½ time.
Kom surdejen i dejen og ælt – gerne på en røremaskine ved lav-middelhastighed i 10 minutter. Tilsæt salt og ælt videre i 5 minutter, til dejen er glat og blank i overfladen. Kom dejen i en skål smurt med olie, læg låg over og lad dejen hvile på køkkenbordet i 30 minutter. Fold dejen i skålen ved at fugte hænderne med koldt vand og derefter tage fat om dejen og folde den 3-5 gange til den spændes lidt op og føles mere elastisk og spændt. Lad dejen hvile igen i 30 minutter og gentag foldningen. Gentag dette til dejen er foldet over i alt 3 omgange. Lad derefter dejen hvile på køkkenbordet i yderligere 2 timer uden at folde dejen og sæt derefter dejen i køleskabet på den køligste hylde – nederst i køleskabet lige over grøntsagsskuffen – i 10-16 timer.
Kom en bagesten eller et bagestål i ovnen og varm ovnen op til 250 grader varmluft i 45 minutter, til bagepladen er godt varm.
Vend forsigtigt den bløde dej ud på et meldrysset bord og skær dejen ud til ciabatabrød. Læg dem forsigtigt på et stykke bagepapir med lidt plads mellem. Drys lidt durummel over og sæt brødet i ovnen og skru temperaturen ned til 190 grader varmluft til brødet er gyldent og har en flot skorpe.
Lad brødet køle af på en bagerist.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.