Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskager-med-luftig-smoercreme/

Havregrynskager med luftig smørcreme

Hvor er de altså lækre disse knasende sprøde og søde havregrynskager, penslet med et lille lag mørk chokolade og derefter fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme man kan drømme om. Haps! En kop kaffe, en hyggestund med familien og en havregrynskage – mine børn var solgt, og Martin var også temmelig tilfreds med resultatet …

Martin spurgte, for en halvanden månedstid siden mig, om det ikke var en ide at bage en omgang lækre havregrynskager til bloggen … Selv om han ellers normalt ikke taler i koder, så tror jeg nu nok, at han i virkeligheden mente, om jeg ikke ville bage en havregrynskage til ham ♥ men det er jo snedigt, at give bloggen skylden for trang til havregrynskager … han benægter hårdnakket, at det var det han var ude på. Men altså, da han spurgte igen ugen efter og for tredje gang i sidste uge – så taler det vist lidt for sig selv.

Jeg fortryder bestemt ikke at jeg bukkede under for efterspørgslen, for de blev simpelthen så lækre og helt perfekte. ‘En rigtig mums hyggekage’, sagde Julie.

PT40M

Havregrynskager

4 pers.     40 min.
4 pers.
Ingredienser
  • 75 g smør
  • 1/2 vaniljestang
  • 125 g rørsukker (eller 100 g rørsukker og 25 g muscovado)
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 125 g havregryn
  • Smørcreme
  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 125 g blødt smør, stuetemperatur
  • 1 æggeblomme
  • 100 g mørk chokolade
Udskriv opskrift
40 min.
Fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og smelt det ved middelhøj varm. Mens smøret smelter, flækkes vaniljestangen på langs og vaniljekornene skrabes ud og blandes med sukker.

Rør havregryn, mel, og bagepulver godt sammen.

Så snart smøret er smeltet tages det af varmen, og først røres æg og sukker i og dernæst havregrynsblandingen. Kom dejen på en bageplade med en spiseske i runde kugler – dejen flyder ud når de bliver bagt. Portionen passer til at der er 3 x 3 på pladen.

Bag i 8-12 minutter ved 175 grader varmluft – eller til de er brune i kanten.

Lad havregrynskagerne køle af.

Smørcreme:

Flæk den anden halvdel af vaniljestangen og kom rør vaniljekornene fra den sammen med sukkeret. Kom sukker med vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur. Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt indtil cremen er blød og ensartet.

Pensl havregrynskagerne med tempereret chokolade, lad det størkne og saml dem derefter med smørcreme.

Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, og de kan også sagtens laves mindre i størrelsen, så man dosere dem i teske størrelse i stedet for i spiseske. Så får man nogle små fine havregrynskager og på et større kagebord vil det være en super fin løsning.

Prøv også at komme lidt revet appelsinskal i havregrynene, inden dejen røres sammen.