Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregrynskager-med-luftig-smoercreme/

Havregrynskager med luftig smørcreme

Hvor er de altså lækre disse knasende sprøde og søde havregrynskager, penslet med et lille lag mørk chokolade og derefter fyldt med den luftigste og lækreste smørcreme man kan drømme om.

En kop kaffe, en hyggestund med familien og en havregrynskage – mine børn var solgt, og Martin var også temmelig tilfreds med resultatet …

Havregrynskagerne kan sagtens spises uden smørcreme, og de kan også sagtens laves mindre i størrelsen, så man dosere dem i teske størrelse i stedet for i spiseske. Så får man nogle små fine havregrynskager og på et større kagebord vil det være en super fin løsning.

Prøv også at komme lidt revet appelsinskal i havregrynene, inden dejen røres sammen.

PT45Mter

Havregrynskager

4 stk.    45 minutter
4 stk.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Kom smør i en gryde og smelt det ved middelhøj varm.

Rør havregryn, mel, og bagepulver godt sammen.

Så snart smørret er smeltet tages det af varmen, og der røres sukker, vanilje og æg i blandingen. Rør godt rundt og rør derefter også havregrynsblandingen i.

Kom dejen på en bageplade med en spiseske i runde kugler – dejen flyder ud når de bliver bagt. Portionen passer til at der er 8 kugler på pladen.

Bag i 8-12 minutter ved 175 grader varmluft – eller til de er brune i kanten.

Lad havregrynskagerne køle af.

Smørcreme
Kom sukker med vanilje og vand i en gryde og kog op, lad det koge til sukkeret smelter helt. Lad det køle ned til stuetemperatur.

Pisk smør og æggeblomme luftigt i en skål, hæld sukkersiruppen i blandingen, mens der fortsat piskes kraftigt indtil cremen er blød og ensartet.

Pensl havregrynskagerne med tempereret chokolade, lad det størkne og saml dem derefter med smørcreme.