Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kardemommekage/ Kager Kager og søde sager

Kardemommekage

Kardemommekage er en enkel og virkelig nem kage at bage.

Hurtig at mikse sammen og fyldt med skøn smag, en saftig krumme og den holder sig glimrende frist i nogle dage efter den er bagt, samtidig med at den også er skøn helt friskbagt.

Selv om der er marcipan i kagen, så smager det ikke tydeligt igennem og man kan fint servere den for de der ikke er så begejstrede for det.

Prøv også: min opskrift på chokolademuffins >>

Kardemommekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT15M8
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 200 g marcipan
  • 220 g sukker
  • 4 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • Glasur og pynt
  • 100 g smør
  • 75 g flormelis
  • 75 g mælkechokolade
  • 150 g flødeost, naturel
  • 40 g hasselnødder, grofthakkede
  • 30 g pistaciekerner
  • 1 spsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør, marcipan og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til blandingen er jævn.

Bland mel, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør melblandingen i dejen.

Kom dejen i en smurt form på 10 x 25 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af på en rist og tag den forsigtigt ud af formen.

Frostning
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad ved lav varme og pisk den smeltede chokolade i smørcremen.

Vend flødeosten i og smør frosting på den afkølede kage. Drys med hakkede hasselnødder, pistaciekerner og kakaonibs.