Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kartoffelvafler-med-ovnbagt-groent-og-burrata/ Aftensmad Familiefavoritter, Madpandekager og madvafler, Vegetar

Kartoffelvafler med ovnbagt grønt og burrata

Her får I en lækker opskrift på kartoffelvafler med ovnbagt grønt og burrata, som er god at servere til både aftensmad og til frokost, fx til frokostgæster.

Madvafler er nemme at lave og de ser så lækre ud når de anrettes med appetitvækkende topping og her serverer jeg mine sprøde kartoffelvafler med hvidløgsbagte squash og aubergine. Vi har bunkevis af squash i haven lige nu og for første gang i år har jeg dyrket auberginer i drivhuset, så det er oplagt at lave retten med de hjemmehøstede grøntsager og man kan fint tilføje solmodne tomater til også.

De bagte grøntsager smager fantastisk sammen med den cremede burrata og sprøde pinjekerner.

Prøv også: opskrifter med madpandekager og madvafler >>

Kartoffelvafler med ovnbagt grønt og burrata
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Kartoffelvafler med Gammel Knas
  • 1 kg kartofler, groftrevet
  • 1 løg, finthakket
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 dl rasp
  • 50 g gammel knas ost, groftrevet
  • salt og friskkværnet peber
  • Ovnbagte squash og aubergine
  • 1 squash, i tern
  • 1 aubergine, i tern
  • 4 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 tsk tørret timian
  • 4 spsk olivenolie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • Til servering
  • 1 burrata
  • 40 g pinjekerner, ristede
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde

Kartoffelvafler
Kom groftrevet kartoffel i en skål og vend godt sammen med lidt salt. Lad kartoflerne trække væde i 10 minutter, kom derefter kartoflerne i en sigte og pres så meget væde fra som muligt. Kom kartoflerne i en skål sammen med resten af ingredienserne og rør det godt sammen. Steg kartoffelvaflerne en ad gangen i et vaffeljern smurt med lidt olie, til vaflerne er sprøde og gyldne. Sæt dem på en rist, eller hold dem lune i ovnen, mens resten af vaflerne steges.

Ovnbagte tomater
Kom squash og aubergine i et smurt ovnfast fad. Rør olivenolie, hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen og dryp det over grøntsagerne. Vend det godt sammen. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.

Servering
Server de varme kartoffelvafler med varme ovnbagte grøntsager, burrata, et dryp olivenolie og et drys pinjekerner, salt, friskkværnet peber og persille.

Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Udskriv
Send

Hold min skærm tændt,
mens jeg laver mad