Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-cornflakes/

Kylling med cornflakes

Knasende sprøde og ovnbagte kylling med cornflakes, med en kerne af virkelig lækkert mørt kød er helt uimodståelige og temmelig nemme at lave – hvilket jo særligt gør dem til et hit på hverdage! Vi spiser dem med friske grøntsager til og gode dips. Eller med ovnbagte kartofler eller rodfruger.

PT1H

Kylling med cornflakes

4 pers.     1 time
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Skær kyllingerne ud i store ‘hapse’ stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Her må de gerne stå mindst 1/2 time og meget gerne længere – kan fx sagtens forberedes om morgenen, så de står og marinere fra morgenstunden til spisetid om aftenen.

Hæld marinaden fra kyllingen – kyllingestykkerne behøver ikke blive duppet tørre, lad bare marianden sidde på.

Tænd ovnen til 200 grader, varmluft.

Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, i en anden tallerken hældes en dl mel med paprika, salt og peber og en tredje tallerken fyldes med de knuste cornflakes.

Dyp og rul nu kyllingestykkerne en efter en i denne rækkefølge:

  • groft mel, evt i blandet en smule parmesanost
  • æg
  • cornflakes

og sæt derefter kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 20-25 minutter til de bliver gyldne, sprøde og kyllingen er gennemstegt.