Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kylling-med-cornflakes/

Kylling med cornflakes

Ovnbagte kylling med cornflakes, med en kerne af virkelig lækkert mørt kød er helt uimodståelige og temmelig nemme at lave – hvilket jo særligt gør dem til et hit på hverdage!

Kyllingestykkerne bliver ekstra sprøde og lækre ved at blive paneret i cornflakes og det kan varmt anbefales at prøve det af, hvis man har flakes på lager.

Vi spiser de lækre kylling med cornflakes sammen med friske grøntsager til og gode dips. Eller med ovnbagte kartofler eller rodfrugter.

Prøv også: min opskrift på lækre kyllingenuggets >>

PT60Mter

Kylling med cornflakes

4 pers.    60 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Skær kyllingerne ud i store ‘hapse’ stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Her må de gerne stå mindst 1/2 time og meget gerne længere. De kan fx. sagtens forberedes om morgenen, så de står og marinerer fra morgenstunden til spisetid om aftenen.

Hæld marinaden fra kyllingen – kyllingestykkerne behøver ikke blive duppet tørre, lad bare marianden sidde på.

Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, i en anden tallerken hældes 1 dl mel med paprika, salt og peber og en tredje tallerken fyldes med de knuste cornflakes.

Dyp og rul nu kyllingestykkerne en efter en i denne rækkefølge:
groft mel, evt i blandet en smule parmesanost
æg
cornflakes

Sæt derefter kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter til de bliver gyldne, sprøde og kyllingen er gennemstegt.