Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laekre-pink-roedbedeboller/

Rødbedeboller

Disse rødbedeboller er temmelig inspireret af mine gulerodsboller – som vi er virkelig glade for hjemme hos os. Denne gang har jeg tilsat rødbede og ellers lavet en smule ændringer ved opskriften. De er gode og kan varmt anbefales. Behøver jeg næsten at nævne, at især Julie synes det er noget så festligt og fint med den lyserøde farve ;)

PT2H

Rødbedeboller

Tid i alt2 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 2,50 dl vand
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 10 g gær
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 140 g rødbede, fintrevet
  • 1,50 tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 225 g hvedemel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet i en skål. Tilsæt yoghurt naturel, salt, solsikkekerner, havregryn, fuldkornsmel og rødbede røres i skålen.

Derefter røres hvedemel i, lidt efter lidt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne, men der skal mel i til dejen er lettere klistret men også til det næsten er umuligt at røre mere i dejen.

Kom film over skålen og stil den i køleskabet til næste dag.

Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir, hvor de hæver i 30 minutter.

Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca 15 minutter.