Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laekre-pink-roedbedeboller/ Boller Brød og Boller, Fødselsdag, Madpakker

Rødbedeboller

Disse rødbedeboller er temmelig inspireret af mine gulerodsboller – som vi er virkelig glade for hjemme hos os. Denne gang har jeg tilsat rødbede og ellers lavet en smule ændringer ved opskriften. De er gode og kan varmt anbefales. Behøver jeg næsten at nævne, at især Julie synes det er noget så festligt og fint med den lyserøde farve ;)

Rødbedeboller
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT15M12
Ingredienser
  • 2,50 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 10 g gær
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g havregryn, finvalset
  • 140 g rødbede, fintrevet
  • 1,50 tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 225 g hvedemel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet i en skål. Tilsæt yoghurt naturel, salt, solsikkekerner, havregryn, fuldkornsmel og rødbede røres i skålen.

Derefter røres hvedemel i, lidt efter lidt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne, men der skal mel i til dejen er lettere klistret men også til det næsten er umuligt at røre mere i dejen.

Kom film over skålen og stil den i køleskabet til næste dag.

Form 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir, hvor de hæver i 30 minutter.

Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca 15 minutter.