Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/laekre-pink-roedbedeboller/

Lækre pink rødbedeboller

Disse rødbedeboller er temmelig inspireret af mine gulerodsboller – som vi er virkelig glade for hjemme hos os. Denne gang har jeg tilsat rødbede og ellers lavet en smule ændringer ved opskriften. De er gode og kan varmt anbefales. Behøver jeg næsten at nævne, at især Julie synes det er noget så festligt og fint med den lyserøde farve ;)

PT30min+hævetid

Rødbedeboller

12 stk    30 min +hævetid
12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min +hævetid
Fremgangsmåde

Rør gær ud i vandet i en skål. Tilsæt yoghurt naturel, salt, solsikkekerner, havregryn, fuldkornsmel og rødbede røres i skålen. Derefter røres hvedemel i, lidt efter lidt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne, men der skal mel i til dejen er lettere klistret men også til det næsten er umuligt at røre mere i dejen.

Kom film over skålen og stil den i køleskabet til næste dag.

Form jeg 12 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir, hvor de hæver i 30 minutter og derefter bages i en forvarmet ovn ved 260 grader i 4 minutter. Efter 4 minutter skrues temperaturen ned til 225 grader og bollerne bager færdig i 16-18 minutter.